Доступність посилання

ТОП новини

Зацікавлення до Одеси висловлюють і інвестори з Греції.


Петро Каландирець Одеса, 26 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У цьому під час дружньої зустрічі з одеським міським головою Едуардом Гурвіцем запевнив Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні Харалампос Дімітріу.

За його словами, інвесторів з Греції можуть зацікавити перспективи будівництва і ремонту суден на місцевому суднобудівному заводі, співпраці у туристичній галузі.

Греція має що запропонувати українським партнерам з Одеси і під час реалізації можливих будівельних проектів. До речі, будівельні кампанії цієї країни достатньо успішно працюють у країнах Середземного моря та у арабських державах.

„Не менш важливою для двостороньої співпраці може бути і культурна співпраця. Греція особливо зацікавлена вкладати інвестиції саме у розвиток і збереження культури. Одеса займає тут особливе місце, бо відіграє значну роль у грецькій історії завдяки активно діючій тут грецькій діяспорі”, - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні Харалампос Дімітріу.

Він висловив сподівання, що співпраця між Грецією і Україною буде набагато продуктивнішою ніж дотепер. „Грецькі інвестиції в українську економіку нині не є такими значними, як цього хотілося б. Але є перспективи для зміни стану справ на краще”.

Нині, приміром, у Румунії сума товарообігу Греції коливається в районі одного мільярда доларів на рік. Україна нині досягла лише межі – 250 мільйонів доларів США.
XS
SM
MD
LG