Доступність посилання

ТОП новини

Партія реґіонів обіцяє зривати роботу Верховної Ради, якщо її ультиматум не виконають


Партія вимагає обирати голову Верховної Ради тільки таємним голосуванням і не в пакеті з іншими посадами. Серед низки інших вимог партії – претензії на керування головними парламентськими комітетами і контрольними органами.

Партія вимагає обирати голову Верховної Ради тільки таємним голосуванням і не в пакеті з іншими посадами. Серед низки інших вимог партії – претензії на керування головними парламентськими комітетами і контрольними органами, зокрема Контрольною палатою.

Лише за умов виконання цього ультиматуму Партія реґіонів бачить «можливість продовження роботи цього парламенту України». Інакше ж, застерігає політрада Партії реґіонів у своєму ультиматумі, «парламент не буде розглядати жодного питання і жодна дія в залі Верховної Ради не відбудеться».

Партія реґіонів називає керівництво Верховної Ради, якщо його оберуть відкритим голосуванням, «нелеґітимним» і погрожує, що не дозволить йому вести «жодного засідання».

Партія реґіонів також заявляє про своє право «звернутися до народу», якщо ультиматум не виконають.

Раніше сьогодні Юлія Тимошенко заявила, що новостворена коаліція може провести в Верховній Раді постанову про одноразову спеціяльну процедуру голосування за голову парламенту, щоби спікера обирали відкритим, а не таємним голосуванням. На думку лідерки БЮТ, це відхилення від реґламенту необхідне, щоб усунути можливість корупції чи тіньових схем у разі голосування б’юлетенями.

Представники коаліції також припускали можливість пакетного голосування водночас за спікера і прем’єра, чого не передбачають реґламент Верховної Ради і Конституція України.
XS
SM
MD
LG