Доступність посилання

ТОП новини

Кілька десятків активістів “Конгресу Українських Націоналістів”, “Української Національної асамблеї” та “Батьківщини” пікетують сьогодні будівлю Бабушкінського районного суду Дніпропетровська


Там розпочався розгляд справи, порушеної за поданням прокурора Дніпропетровська Миколи Горностаєва щодо скасування рішення міської ради про надання російській мові статусу регіональної.

Учасники пікету тримають у руках плакати: “Рішучу відсіч — ворогам нації” та “Європейська хартія мов. Розгромимо і знищимо”. Акція триває від ранку і, як заявляють учасники, не завершиться до остаточного рішення суду.

Подання прокурора Дніпропетровська Миколи Горностаєва щодо скасування рішення міської ради про надання російській мові статусу регіональної у Бабушкінському райсуді мали розглянути ще 27 червня, однак засідання суду перенесли на сьогодні.

Надати російській мові статус регіональної Дніпропетровська міськрада вирішила більш ніж місяць тому — 24 травня. З того часу на площі під міськрадою противники цього рішення розгорнули наметове містечко.
XS
SM
MD
LG