Доступність посилання

ТОП новини

Завдання італійців приборкати Шевченка.


Наталка Кудрик Рим, 29 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Побороти Україну у чвертьфінальному поєдинку на футбольному чемпіонаті італійцям буде нелегко. Так вважають не тільки спортивні оглядачі, але й зізнаються самі гравці збірної Італії. Нині окрім гарної фізичної форми , для них, як ніколи , важлива і психологічна витримка , адже сьогодні у Римі почався великий спортивний трибунал з приводу договірних матчів. Майже половина футболістів італійської збірної є членами клубів, які обвинувачуються у корупції. Про завтрашній матч у німецькому Гамбурзі і судові слухання у Римі в огляді преси з Риму.

Італія має прекрасну оборону, але... вона не є фавориткою нинішнього чемпіонату. Шлях адзурі (так називають італійських спортсменів) до чвертьфіналу був тернистим і виснажливим, їм прийдеться попотіти і в боротьбі з Україною. Про це говорить легендарний Мішель Платіні в інтерв”ю „La Gazzetta dello Sport ”. За його прогнозами, команда- майбутній чемпіон світу визначиться у поєдинках „Німеччина –Аргентина” та „Бразилія-Франція”. „Вибуває Воронін, але Україна не тремтить” під таким заголовком це ж видання розповідає про розстановку сил у команді Олега Блохіна. Український тренер радить підопічним не допустити серії пенальті.

Оглядач „Corriere dello Sport” наголошує, що попри дебютний виступ на чемпіонаті ніхто не сприймає українську команду як новачка, а навпаки дивляться з осторогою і повагою. Багато компліментів від італійських фахівців отримують Артем Мілевський, Владислав Ващук і Сергій Ребров. Але найголовніше, підсумовує „Corriere dello Sport”, під час завтрашнього матчу адзурі мають тримати постійно під прицілом небезпечного, хоч і добре знайомого Андрія Шевченка.

На шпальтах „Corriere della Sera” форвард італійців Аллесандро Неста, котрий через травму у п”ятницю не гратиме, радить колегам упродовж 90 хвилин контролювати на всі 100% Шевченка, на щастя , каже він, на полі не буде Вороніна. Провідний нападник адзурі Франческо Тотті також не приховує хвилювання: „Маємо не дуже сильного суперника, але з іншого боку, коли грає один з таких як Шевченко, ніколи не можна бути спокійним,”- говорить Тотті.

Часопис „La Repubblica” , характеризуючи сильні і слабкі сторони двох команд, відзначає, що італійці мають потужну оборону, в той час як в українців вона трохи кульгає . Але на відміну від підопічних Ліппі, команда Блохіна у прекрасній фізичній і психологічній формі, хоча тільки Шевченко і Воронін мають міжнародний досвід гри. Коментатор видання продовжує, що італійські гравці упродовж чемпіонату під психологічним пресингом через місцеві футбольні чвари.

Важливо щоб вони не зламалися від цього тиску завтра у Гамбурзі з огляду на те, що сьогодні у Римі почався історичний судовий процес. У корупції обвинувачують 26 футбольних чиновників і арбітрів та чотири італійські клуби серії „А”: „Ювентус”, „Мілан”, „Фіорентіна” і „Лаціо”. Команди можуть позбутися нагород та опинитися у нижчій лізі. Судові слухання обійдуться у 150 тисяч євро, акредетовані 160 міжнародних журналістів.

На думку „Corriere dello Sport”, десять днів гучного процесу мають перевернути світ футболу. Нарешті , пише газета, після двох місяців розслідувань ми маємо зрозуміти, як і хто контролює футбол, адже такий брудний футбол не може далі існувати.
XS
SM
MD
LG