Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі реставрують Міський сад.


Петро Каландирець Одеса, 30 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Таким чином у причорноморському місті, у листопаді, готуються зустріти його 200 річчя. Реставрація, рішення про початок якої ухвалили у червні 2006 року, займе лише кілька місяців, але зміни на території знаного Міського саду мають відбутися відчутні. Вже нині там планується відновити Павільйон мінеральних вод (який перебував там з кінця 19 до початку 20 століття), реконструювати місцевий фонтан перетворивши його на музичний. Буде проведена реконструкція Ротонди Міського саду, де майже щодня будуть виступати місцеві симфонічні оркестри.

Заступник Одеського міського голови Тетяна Фідірко запевнила, що про повний перелік планів пов’язаних з реанімацією Міського саду одесити довідаються вже після найближчого засідання виконкому міської Ради. Те що дотепер відбувалося на території Міськраду пані Федірко назвала не інакше як „стихійною торгівлею, яка і сьогодні присутня у деяких районах Одеси. Цей процес вже не можливо було контролювати”.

Група художників, які дотепер займалися у міському саду продажем власних картин чи малюванням, (об’єднаних у громадські організації „Творчість” та „Художник) перемістяться на територію Соборної площі неподалік Спасо - Преображенського Собору.

Механізм реалізації переселення вже практично запущений. Затверджені представлені списки, розроблені сертифікати на право участі в „Одеському вернисажі”. Від 30 червня художники мають право розпочинати розміщення своїх стендів на території Соборної площі.

Тетяна Фідірко спростувала інформацію поширену деякими місцевими ЗМІ про можливі протести вірних УПЦ Московського Патріархату викликаних реалізацією цих планів. За її словами, до виконкому міськради не надходило будь яких зауважень з цього приводу і від митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела. Земельна ділянка виділена під розміщення „Одеського вернісажу” жодним чином не потрапить на землі виділені Спасо-Преображенському Собору.

На думку начальника управління торгівлі Одеського міськвиконкому Олександра Маліна, група художників, яка переїде на Соборну площу, не матиме жодних матеріальних втрат. „На мою думку, Соборна площа в історичному та маркетинговому змістах слова жодним чином не гірше від Міського саду. Не довго доведеться чекати там і груп іноземних туристів. Відновлений Спасо-Преображенський Кафедральний Собор автоматично входить до всіх туристичних маршрутів для усіх гостей Одеси”.

Він спростував чутки про те, що після завершення необхідних робіт у Міськраду зможуть знову з’явитися, але вже інші художники. „Ці твердження не мають жодного підтвердження. Крім цього існуючі на території саду ресторани і заклади добровільно погодилися брати участь у реконструкції у частині приведення до ладу фасадів будинків у яких вони розташовані”.

Олександр Малін запевнив, що внаслідок робіт з реанімації Міського Саду не постраждають і власники розташованих поруч ресторанів.
XS
SM
MD
LG