Доступність посилання

ТОП новини

Борис Тарасюк відкидає твердження, що Україна та український уряд не дотримуються положень міжнародних документів по контролю над озброєннями


Про це заявив міністр закордонних справ України Борис Тарасюк у Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Японії Таро Асо.

Як заявив Борис Тарасюк, факт продажу ракет Китаю та Ірану був розслідуваний і фактично було виявлено злочинне угруповання, до складу якого входили громадяни України, Росії та Австралії. За словами Бориса Тарасюка, поставки здійснювалися за фальсифікованими документами, які передбачали передачу цих озброєнь Російській Федерації.

Днями міністр оборони Російської Федерації Сергій Іванов звинуватив Україну в порушенні Режиму контролю за ракетними технологіями.

Як повідомив речник Міністерства закордонних справ України Василь Філіпчук, “українська сторона відкидає будь-які звинувачення у начебто „постачанні” або „незаконному експорті” крилатих ракет Х-55 до інших країн. Ракети Х-55 з території України на законних підставах передавались лише Російській Федерації”, - сказав Василь Філіпчук. Він наголосив, що “згадані публікації та заява, таким чином, виглядають не інакше ніж свідоме прагнення створити атмосферу підозрілості та недовіри відносно України”.

Міністр закордонних справ Японії Таро Асо сказав, що під час сьогоднішньої зустрічі з Борисом Тарасюком вони обмінялися думками з цього питання. За його словами, Японія надзвичайно занепокоєна і хотіла б, щоб країни, які займаються продажем зброї, серйозно реагували на ситуацію з точки зору забезпечення безпеки в азійському регіоні
XS
SM
MD
LG