Доступність посилання

ТОП новини

Повінь у Криму забрала життя двох жінок.


Володимир Притула Сімферополь, 3 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Повінь у Криму забрала життя двох жінок. В ніч на неділю через сильні зливи на півострові підтопленими виявилися кілька сіл. Кримські чиновники стверджують, що загрози курортним регіонам немає.

За повідомленням рятувальників, вони виявили тіла двох загиблих жінок 75 і 44 років, обидві – мешканки Білогірського району. Одна з них померла від травм, отриманих, коли вода зруйнувала її хату у селі Сінному, а інша, із села Мічуріне – втопилася, виловлюючи із зятем рибу, коли прорвала гребля озера у селі Багатому.

За словами начальника кримського главку Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Сергія Василенка, саме Багате постраждало найбільше: “Постраждали понад 450 будинків у селі Багатому. Вони стали на шляху води з озера, де прорвала гребля”.

В ніч на неділю у Білогірському районі випала 6-місячна норма опадів. Загалом через підняття ґрунтових вод і прорив греблі постраждало щонайменше 7 сіл. Більш як пів тисячі будинків підтоплені, 6 повністю зруйновані. Пошкоджені покриття трьох автотрас. Знищені посіви зернових культур на площі близько 500 гектарів.

За твердженням першого віце-прем’єра кримського уряду Миколи Колісниченка, у регіоні проводяться рятувальні і відновлювальні роботи. Водночас, він каже, що інформація про стихію в курортних регіонах півострова – невірна: “Це неправда. Накрило бідою лише Білогірський район. Нехай курортники спокійно відпочивають. Якихось бід ми поки що не передбачаємо. Синоптики нам нічого загрозливого не повідомляють”.
XS
SM
MD
LG