Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Гриценко: антиНАТОвські протести в Криму не впливають на співпрацю з НАТО у військово-морській сфері.


Володимир Притула Сімферополь, 3 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – АнтиНАТОвські протести в Криму не вплинули на перебіг співпраці українського флоту з флотами країн НАТО. Про це заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко в неділю у Севастополі. Там він взяв участь у святкуванні Дня Військово-морських Сил України і спілкувався із журналістами.

Міністр оборони України Анатолій Гриценко задоволений тим, як карбують крок під європейські марші військові моряки з Почесної варти командування Українського флоту. Але він каже, що для військових – важливіше проводити не шикування, а маневри. Анатолій Гриценко: “Без військових навчань армія – це не армія, флот –
Корвет ВМС України "Луцьк" на рейді
у Севастопольській бухті.
(© RadioSvoboda.Ua)
не флот. Тепер питання – з ким і де проводити ці військові навчання?”


Анатолій Гриценко має на нього відповідь. За його словами, АнтиНАТОвські протести у Феодосії не вплинули на перебіг співпраці українського флоту з флотами країн НАТО. Україні така співпраця вигідна, як і Росії. Міністр наводить приклад участі російських військових в операції “Активні зусилля”, що проводиться в Середземномор’ї під егідою НАТО.

Анатолій Гриценко продовжує: “Хочу сказати тим, хто дивиться на Москву, вирішуючи, як нам співпрацювати з НАТО: Росія уже нас обігнала. Ми тепер її наздоганятимемо”, - міністр також додав, що Україна підтримала
Міністр оборони Анатолій Гриценко і командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх у Севастополі.
турецьку ініціативу, поширити цю антитерористичну НАТОвську операцію на акваторію Чорного моря. “Чорноморську гармонію”, - так вона називатиметься, - підтримали й росіяни.

Торкаючись військово-морської співпраці з країнами НАТО, Анатолій Гриценко заявив, що вона не обмежуватиметься власне військовими елементами. Зокрема, Україна зацікавлена у спільному будівництві кораблів типу “Корвет”: “Випускати кораблі такого класу самим важко. Щоб проект був прибутковий, треба співпрацювати з іншими партнерами. І ми це робитимемо. Зокрема, з квітня ведемо переговори з Туреччиною та з іншими країнами, щоб поєднати наші зусилля”.
XS
SM
MD
LG