Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів висунула новий ультиматум із 12 пунктів


Про це повідомив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов. За його словами, у новому ультиматумі Регіони, зокрема, вимагають посад не лише в парламенті, але й у виконавчих органах влади. “Регіонали” також хочуть посаду першого заступника голови Верховної Ради та керівництво комітетами, але ще не визначилися якими.


Про це повідомив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

За його словами, у новому ультиматумі Регіони, зокрема, вимагають посад не лише в парламенті, але й у виконавчих органах влади.

Турчинов розповів, що “регіонали” також хочуть посаду першого заступника голови Верховної Ради та керівництво комітетами, але ще не визначилися якими.

Крім того, вони наполягають, щоб суддів Конституційного Суду обрали за їхньою квотою.

На думку Турчинова, Партія регіонів своїми вимогами демонструє неповагу до політичних сил, що мали брати участь у круглому столі.

Фракція Партії регіонів з минулого вівторка блокує сесійну залу Верховної Ради.

Депутати вимагають обирати голову парламенту шляхом таємного голосування і виступають проти голосування за кандидатури прем''єра і спікера в одному пакеті.

Також представники Партії регіонів не погоджуються з розподілом керівних посад у парламенті.

Сьогодні у приміщенні Верховної Ради мав розпочатися круглий стіл влади і опозиції. На ньому планували розглянути шляхи виходу з цієї ситуації. Однак через відсутність на переговорах лідера фракції Партії регіонів Віктора Януковича, ”Наша Україна” БЮТ та СПУ відмовилися брати участь у роботі круглого столу.
XS
SM
MD
LG