Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Курити заборонено!


Київ, 4 липня 2006 року. Куріння - для багатьох українців - найбільш звичний спосіб зробити вигляд, що ти чимось зайнятий або прикрасити очікування - автобуса, наприклад. До липня цього року Україна була демократичною для курців - кури, де хочеш. Від цього місяця закон забороняє курити в громадських місцях. Чи знають про це українці? Чи бояться покарання курці? Чи полюють на порушників нового закону міліціонери? Досліджують звуки життя - курити заборонено з Віолою Бурдою.

Якщо курці і стали враховувати інтереси тих, хто не призвичаївся до нікотину - то це їхня людська заслуга, а не дія закону - пояснює представник прес-служби МВС Ігор Гавриленко. Оскільки буква закону перечіпляється вже на визначенні "громадське місце" - міліціонери чекають поки місцеві чиновники тицьнуть пальцем у ці самі місця.... І ображаються на законодавців - нові обов"язки - відловлювати вільних курців - їх принижують....

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Занурення у тему заборони куріння показало, що самі міліціонери аж ніяк не готові штрафувати курців. Більше того - заклади громадського харчування, які тепер повинні мати окремі зони для тих хто курить і не курить - теж не готові до введення закону в дію. Подробиці - у репортажі кореспондентки Радіо Свобода Наталки Коваленко.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

На Прикарпатті закон про заборону куріння у публічних місцях максимум дивує людей - каже кореспондент Радіо Свобода У Івано-Франківську Іван Костюк. З десяти опитаних ним галичан лише один щось чув про те що закон працює з першого числа.

Дніпропетровська ситуація як дзеркало до Прикарпатської. Навіть у кафе, у яких, нагадаю, тепер не менше п’ятдесяти відсотків площі має відводитись для тих хто не курить, норми закону не виконують. Міліція теж поки що бездіяльна - каже місцева кореспондентка Радіо Свобода Юлія Рацибарська.

Аудіозапис програми. Третій випуск: Одна з районних адміністрації Києва серйозно підійшла до реалізації нового закону - зі слів заступника голови адміністрації Володимира Стороженка, жоден її працівник - НЕ КУРИТЬ!!!! І такий закон некурящі чиновники готові підтримувати - щоправда вони вважають, що вивішувати таблички із зазначенням громадських місць зовсім не обов’язково - в законі й так все написано...

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG