Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Ультимат.


Київ, 5 липня 2006 року. На тлі безперестанної колотнечі у Верховній Раді, коли депутати змагаються в обміні претензіями та ультиматумами, сьогодні ми говоримо про те, як у політиці й просто у житті вирішувати конфлікти? Де закінчується принциповість та починається шантаж? І навпаки – як оминати гострі кути й при цьому не танцювати під чужу дудку? Про це – сьогоднішні “Звуки життя” “УЛЬТИМАТ”. З вами Олександр Лащенко.

“На парламентському фронті без змін”. Так можна оцінити останні повідомлення із Верховної Ради. Спільної мови опозиція та коаліція досі не знайшли, трибуна досі заблокована, запланована на полудень сьогоднішнього дня зустріч лідерів парламентських фракцій у президента Ющенка перенесена... З таборів опонентів лунають нові звинувачення і “світло в кінці тунелю наразі навіть не блимає”. Своє бачення кризи у бютівця Андрія Шкіля та одного з лідерів “регіоналів” Раїси Богатирьової.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

У дитинстві суперечки з батьками вирішуються простою дитячою позицією - я так хочу. Але, починаючи вже з пісочниці, малюкам доводиться шукати компроміси - мінятися іграшками, наприклад. Психологи стверджують, що в дорослому житті людина вирішуватиме конфлікти так, як її цьому навчили у дитинстві. Звичайні хлопці Руслан і Андрій досі вивчають мистецтво порозуміння. На кону - їхня дружба. Вивчала методи вирішення конфліктів і кореспондентка "Звуків життя" Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Італійцям, як і українцям, теж не нудно - у них є своя конфліктна солодка парочка - політик, бізнесмен, футбольний фан Сільвіо Берлусконі та прем’єр, професор Романо Проді. Італійці вже кілька років спостерігають майже сімейну драму цих політиків - вони то миряться, то сваряться....Як вони тримаються на плаву в політичному житті - розповідає кореспондентка Радіо Свобода у Римі Наталка Кудрик.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Психологи стверджують, що навчитися вирішувати конфлікти можна. У Києві навіть діє відповідна школа, в якій побувала кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин. Отож - не пошкодуйте сто-п’ятсот гривень і конфлікт буде розв’язаний. Гарантія цього хоч і не стовідсоткова, але дуже висока, запевняє психолог Наталія Кухтіна. Щоправда слухачам “Звуків життя” вона дала безкоштовну пораду, ваше право – дослухатися до неї чи ні.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG