Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада запрацювала


Після понад тижневого блокування її роботи народні депутати досягли компромісу


Після понад тижневого блокування її роботи народні депутати досягли компромісу.

Коаліція виконає умови ультиматуму Партії регіонів. Фракції домовилися розподілити комітети за пропорційним принципом: 18 комітетів очолить коаліція, 15 комітетських портфелів отримають опозиціонери.

За голову Верховної Ради, першого віце-спікера та віце-спікера депутати голосуватимуть таємно бюлетенями і окремо по кожній кандидатурі.

“Наша Україна” заявляє про незмінність кандидатури Петра Порошенка на посаду спікера.

Про це повідомив журналістам лідер фракції Роман Безсмертний. Він нагадав, що відповідно до коаліційної угоди, політичні сили пропонують свої кандидатури на посади згідно із домовленостями. “Наша Україна” висувала свою кандидатуру на посаду спікера і такою кандидатурою є Порошенко.

Кандидатура ця остаточна, і ніхто переглядати її не буде. І іншої кандидатури від “Нашої України” не буде”, - сказав Роман Безсмертний.

Суддів Конституційного суду приведуть до присяги до 24 липня.

Про це повідомив на засіданні парламенту лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович.

На сьогодні Верховна Рада України не привела до присяги 9 суддів Конституційного Суду: 6 – за квотою З’їзду суддів, 3 – за президентською.

За кандидатуру прем’єра парламентські фракції домовилися голосувати відкрито.

Лідерка БЮТу Юлія Тимошенко, яка наразі є претендентом на крісло глави уряду від більшості, заявила, що коаліція готова до контролю опозиції:

Ми хочемо передбачити в законі про комітети, що більшість у контрольних комітетах, де дійсно мусить працювати опозиція, буде належати опозиції. Але депутати від влади також будуть там присутні, тому що комітет є повноцінним”.

Партія регіонів заблокувала роботу парламенту з 27 червня. Вони вимагали від коаліції виконати вимоги їхнього ультиматуму.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович, посилаючись на угоду між коаліцією та опозицією повідомив, що сторони домовились про консультації Кабінету Міністрів і Секретаріату з відповідними місцевими радами при призначенні і звільненні голів місцевих адміністрацій.

Зі слів Януковича, сторони домовились створити робочу групу для розробки змін у регламенті Ради та законопроектів, що гарантують права опозиції.

О 13-ій народні депутати мають розглянути перелік парламентських комітетів та провести голосування по кандидатурі спікера.
XS
SM
MD
LG