Доступність посилання

ТОП новини

Втретє Україна стає КРАЇНОЮ МРІЙ.


Богдана Костюк 7 липня цього року – знаковий день для України. Адже нині на київському Співочому полі збираються українські і закордонні музики, співаки, народні майстри, які своїм життєвим кредо зробили відновлення і збереження національних традицій своїх народів. Міжнародний фестиваль КРАЇНА МРІЙ, який відбувається утретє, став своєрідним музичним маяком для усіх тих, кому за доби глобалізації небайдужа доля народного співу, музики, танцю, ремесел.

Саме на території КРАЇНИ МРІЙ розгортається фольклорне дійство, адже мрія – то свобода задуму і сміливість найнезвичніших рішень, що знаходять притулок у серці чи надихають на працю для свого здійснення. Власне, як стверджує засновник фестивалю Олег Скрипка, пісенний та образотворчий фольклор – це не що інше, як територія мрій, котра щороку розширюється.

Цього року, на ній можна побачити п’ятдесят виконавців та колективів з 15-ти держав – від екзотичних Ірану та Японії до звичних уже Франції, Грузії і Великобританії. Цьогорічна КРАЇНА МРІЙ має свої особливості, про що і розповів Олег Скрипка:

“На щастя, ми зразу взяли дуже високу планку проведення фестивалю, тому що ситуація назріла в Україні – представити саме такий культурний продукт. Ідеї напрацьовані дуже гарні. І вже ми маємо свою публіку. Зараз хочемо ще театрально-обрядову сцену зробити. Хочемо ще активнішою зробити танцювальну сцену. І хочемо ще Алею майстрів продовжити аж до Музею Гончара”.

Подовження Алеї майстрів збільшить кількість народних митців, чимало з яких займаються тим чи іншим ремеслом з діда – прадіда. Наприклад, різьбляр Сергій Святний з Чернігівщини:

“Я не знав одного свого діда. Але батько був добрий столяр, плотник, майстрова людина. І це у мене відклалося від батьків, від моїх дідів. Бо народився я у селі, а у селі тільки те і робили, що своїми руками, як правило, щось. Не очікували, що хтось принесе і подарує”.

Отже, у КРАЇНІ МРІЙ лунатимуть народні мелодії, рука майстра виточуватиме з дерева ляльку, крутитиметься гончарне коло – а коли впаде ніч, на теренах КРАЇНИ МРІЙ можна буде знайти квітку папороті. Значить, мрії здійсняться.
XS
SM
MD
LG