Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Шукаю вихід з Інтернету.


Київ, 6 липня 2006 року. Одного сонячного літнього дня 14-річний киянин Артем, замість того, щоб грати з друзями у футбол, сидів у комп’ютерному клубі та блукав Всесвітнім павутинням - мережею Інтернет. І випадково, як каже Артем, він натрапив на рецепт бомби. Підліток ним скористався, бомба вибухнула прямо на балконі юного юзера, а хлопець вижив лише дивом. Сьогодні ми поговоримо про те, наскільки безпечним або загрозливим є Інтернет, чи можна запобігти подібним випадкам. Це “Звуки Життя” "Шукаю вихід з Інтернету". З Вами Микита Моісеєв.

До Інтернету, в принципі зараз можна долучитись....будь-де! Навіть у пересіченій місцевості - за допомоги мобілки або ноутбука. Я вже не кажу, що це можна зробити вдома або на роботі. І якщо вдома дитину ще якось можна контролювати - встановлювати скажімо спеціальні програми-замки, то в інтернет-кафе це зробити важче. Саме там молодий киянин Артем і знайшов бомбовий рецепт. Продовжує кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

До чего дошел прогресс!” – цей приспів із відомої пісні щоразу згадуєш, стикаючись із безліччю чудес техніки, які швидко стають повсякденністю. А нетрі найглобальнішого дітища прогресу - Інтернету - затягують усіх. Для малюків Всесвітнє павутиння є дешевою, зручною, дуже цікавою іграшкою. Але водночас дуже небезпечною. У цьому переконалася кореспондентка “Звуків життя” Наталка Коваленко, завітавши до одного із Інтернет-кафе та поспілкувавшись із його завсідниками.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Інтернет стрімко входить у наші домівки. Причому слово "стрімко" можна вживати і у прямому значенні - адже якість послуг та їхня вартість за останні кілька років значно покращилися. І те, що глобальна мережа цікавить дітей ніяк не менше дорослих - ні для кого не таємниця. Які сайти відвідують харків’яни – розповідає кореспондентка Радіо Свобода Вікторія Маренич.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Однокласник сина Людмили у свої чотирнадцять років може “похвалитися” неабияким інтернетівським досвідом. Поки мати постійно на роботі, порносайти стали для нього пройденим етапом. Був цей дев’ятикласник і ВІРТУАЛЬНИМ серійним убивцею, і на скаженій швидкості на машині в Он-лайні ганяв, і менеджером будинку розпусти працював...

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG