Доступність посилання

ТОП новини

Одеському порту заборонили будувати нові гідротехнічні споруди.


Петро Каландирець Одеса, 6 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Приморський районний суд Одеси 5 липня прийняв ухвалу, якою заборонив Державному підприємству „Одеський морський торговельний порт” проектувати чи будувати гідротехнічні споруди у акваторії Одеського морського порту, в тому числі в районі причалу №29 -1 та вздовж всієї берегової смуги міста Одеса. Про це йдеться у постанові, зміст якої поширила інформаційна агенція „Контекст – Причорномор’я”.

Заборона діє на термін розгляду у суді позову Голови постійної комісії з транспорту, зв’язку і морегосподарського комплексу Одеської міськради Костянтина Шпицевого. Він звернувся до суду з проханням визнати незаконними дії державного підприємства „Одеський морський торговельний порт” з приводу проведення конкурсу для визначення інвестора реалізації проекту спорудження контейнерного терміналу „Карантинний мол” на базі порту.

Костянтин Шпилевой, в інтерв’ю радіо „Свобода”, висловив сподівання на те, що протягом найближчих двох місяців його позов об”єднають зі ще одним подібним поданням депутата міськради Георгія Селянина і в Одесі відбудеться нове засідання суду.

Він назвав поведінку нинішнього керівництва державного підприємства „Одеський морський торговельний порт” „проявом повного небажання зрозуміти інтереси мешканців Одеси. І все це заради реалізації комерційних інтересів. Шкода, яка буде завдана місту та його мешканцям, значно переважить нинішні перспективи збільшення нових робочих місць і вантажопотоків. А де вирішення проблем транспортних мереж? Величезне навантаження відчують перш за все вулиці міста. Я вже не кажу про шкоду екології”.

Голова постійної комісії з транспорту, зв’язку і морегосподарського комплексу Одеської міськради заперечив твердження, що реалізація планів керівництва порту дозволить збільшити користь місту у вигляді збільшення надходження податків. „Яких податків? Чим це буде корисним для кожного з мешканців міста? Я кажу перш за все про наших „бюджетників” – освітян, лікарів і зрештою пенсіонерів? Немає економічного обґрунтування на кожного конкретного громадянина”.

На думку пана Шпилевого, продовження реконструкції торговельного порту без відповідного узгодження з міським керівництвом Одеси „є протизаконним”.
XS
SM
MD
LG