Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: БЮТ буде або в опозиції до нової коаліції, або братиме участь у дострокових парламентських виборах


За її словами, сьогодні багато людей в суспільстві бачать дострокові вибори у Верховну Раду як єдиний вихід.

Про це Юлія Тимошенко сказала сьогодні в ефірі телеканалу ICTV.

«Ми будемо або в опозиції, або, якщо закон, Конституція, право це дозволять, ми будемо, безумовно, за те, щоб проведені були дострокові вибори”, – сказала Юлія Тимошенко.

За її словами, сьогодні багато людей в суспільстві бачать дострокові вибори у Верховну Раду як єдиний вихід.

«Інший варіант – це закріпити цей хаос, це болото, цю абсолютну недієздатність на 5 років», – сказала лідер БЮТ. Вона наголосила, що Верховна Рада на сьогодні є політично напівлегітимною, оскільки вона порушила своє слово, дане людям, які не очікували об’єднання в коаліцію з Партією регіонів ні від соціалістів, ні від комуністів.

«Я хочу просто запитати: коли йшли на вибори, чому Соціалістична партія, коли йшла до людей, які їх підтримують, чому не говорили, що вони будуть створювати не демократичну коаліцію, а коаліцію з Януковичем? Чому Комуністична партія довго розповідала, що прийшли до парламенту олігархи, – вони між собою борються, – а тепер стали на один бік з олігархами?», – сказала Юлія Тимошенко.

Водночас лідер БЮТ прогнозує, що новостворена коаліція не буде довготривалою. «Об’єднати неспоріднені речі – комунізм і такі махрові клани – в одну команду, власне, створити коаліцію «Комуністи, соціалісти і братки» – це довго не протягне. Тому що країна відчує фальш і відчує абсолютну відсутність будь-яких стратегічних речей», – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона також вважає, що нова коаліція: «замішана на надзвичайно великих інтересах, на досить сильній геополітичній лінії і на дуже великих грошах – тому вона так швидко сталася».

Лідер БЮТ також проти широкої коаліції – це, за її словами: «широка могила демократії, це широка могила для суверенітету України. І тому ніяких «широких коаліцій» наша політична сила абсолютно не буде поділяти».

«Ми або в опозиції, причому в чесній опозиції – не виляючи хвостами то направо, то наліво, або ми будемо дійсно боротися на нових виборах за те, щоб люди зрозуміли, що нові вибори – це новий шанс очиститися, знаючи вже справжнє обличчя політиків», – ще раз наголосила Юлія Тимошенко.
XS
SM
MD
LG