Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Голосування по кандидатурі спікера ВР було підготовленим, а не ситуативним


«Для мене це залишається несподіванкою, але не в політичному аспекті. Те, що сталося, не відбувається за п''ять хвилин або у момент голосування...», – сказав Президент України.

Таке припущення висловив Президент України Віктор Ющенко сьогодні в ексклюзивному інтерв''ю телеканалу «Інтер».

«Для мене це залишається несподіванкою, але не в політичному аспекті. Те, що сталося, не відбувається за п''ять хвилин або у момент голосування. Очевидно, ці речі були продумані, але тут я не даватиму оцінки. А на людському рівні - це пояснити дуже важко перед мільйонами людей. Я щиро не хочу, щоб Україна була такою, як два роки тому», – сказав Віктор Ющенко.

Президент України зазначив, що виступає проти зміни політичної, економічної і фіскальної політики.

«Коли йдеться про сходження зі шляху в якомусь аспекті, я хочу, щоб політик розумів, яка буде система цінностей. І те, що відбулося, буде ще довго проходити ревізію в серцях людей», – припустив він.

Коментуючи можливість підкупу депутатів, внаслідок якого лідера Соціалістичної партії Олександра Мороза було обрано спікером парламенту, Віктор Ющенко нагадав, що голосування в грудні 2004 року по законопроектах, що стосувалися конституційної реформи, відбулося: «десь за допомогою грошей, десь за допомогою залякування».

«Це та пляма, яка лежить на формуванні цілої системи політичних рішень, які часто приймалися в парламенті. І нам від цього потрібно якнайшвидше відмовлятися», – наголосив Президент України.
XS
SM
MD
LG