Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ має намір іти на дострокові вибори у союзі з “Нашою Україною”


Про це заявила Юлія Тимошенко.На її думку, дострокові парламентські вибори є єдиним виходом із ситуації, що склалася у Верховній Раді.Крім того, Тимошенко повідомила, що БЮТ оскаржить в суді процедуру створення коаліції Партії регіонів, Соцпартії та комуністів та обрання спікером Олександра Мороза.


Про це заявила Юлія Тимошенко.

На її думку, дострокові парламентські вибори є єдиним виходом із ситуації, що склалася у Верховній Раді.

Крім того, Тимошенко повідомила, що БЮТ оскаржить в суді процедуру створення коаліції Партії регіонів, Соцпартії та комуністів та обрання спікером Олександра Мороза:

“Всіма юридичними службами нашого блоку встановлено, що те, що було зроблено з обранням голови Верховної Ради Олександра Мороза, є нелегітимним ні за Конституцією, ні за Регламентом. Абсолютно так само твердо встановлено, що створення антикризової коаліції також є нелегітимним. Порушені всі процедури, порушені всі правові дії”.

Судовий позов блоку подали до Печерського райсуду Києва.

Раніше про подібні наміри заявляли і представники “Нашої України”.

Лідер фракції Роман Безсмертний наголосив:

“Ми наполягаємо на чіткому дотриманні 65 та 66 статей Регламенту. Там передбачено 10 днів на можливість розформування коаліції та сформування нової. У зв’язку з тим, що порядок денний чітко затверджений, розглядати питання щодо комітетів, щодо обрання заступників неможливо, оскільки не завершено порядок формування коаліції”.

Тим часом спікер Олександр Мороз заявив, що оголошення про припинення функціонування демократичної коаліції та створення антикризової більшості зробили за Конституцією та регламентом Верховної Ради.

Найближчим часом, заявляє Олександр Мороз, робота парламенту нормалізується:

“Ми мали вже не один раз приклади, коли трибуна заблоковувалася, але виходили благополучно із цієї ситуації. Я думаю і цей раз це буде зроблено”.
XS
SM
MD
LG