Доступність посилання

ТОП новини

Великобританія та США вимагають, щоб Іран відповів на міжнародні пропозиції щодо його ядерної програми


Про це під час спільної прес-конференції у Вашингтоні заявили держсекретар США Кондоліза Райс та глава британського зовнішньополітичного відомства Маргарет Беккетт.

"Цілком зрозуміло, що в руках у іранців знаходиться дуже вигідна пропозиція. Пропозиція, яка не тільки задовольнить їхні енергетичні потреби, але й покриє широкий спектр торговельних та інших питань. Зараз саме час дати офіційну відповідь на цю пропозицію”, - сказала Кондоліза Райс:

Маргарет Беккетт додала, що незадоволена відсутністю реакції Ірану на пропозиції ядерних держав:

"Іранці мали досить часу для уважного та глибокого вивчення всіх пунктів пропозиції. У ЗМІ вони заявляли про наявність низки перешкод, зокрема, двозначностей, питань. Добре, давайте вирішимо ці питання та двозначності, щоб ми могли продовжувати переговори”.

У Брюсселі сьогодні відбувся другий раунд переговорів між представниками Європейського Союзу та Ірану –Хав’єром Соланою та Алі Ларіджані.

Діалог Євросоюзу та Ірану щодо ядерної програми країни завершився безрезультатно.

Після зустрічі секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Ларіджані зазначив, що “переговорний процес буде довгим”.

Комісар із закордонних справ ЄС Хав’єр Солана має завтра відзвітувати щодо зустрічі міністрам закордонних справ країн Євросоюзу у Парижі.
XS
SM
MD
LG