Доступність посилання

ТОП новини

Роман Зварич вимагає в суді визнати протиправними дії Мороза про оголошення і створення коаліції Партії регіонів-СПУ-КПУ


Народний депутат, «нашоукраїнець» Роман Зварич подав адміністративний позов у Печерський суд Києва.

Народний депутат, «нашоукраїнець» Роман Зварич подав адміністративний позов у Печерський суд Києва на голову Ради Олександра Мороза.

У позові сказано, зокрема, що створення "антикризової" коаліції (у форматі Партії регіонів, Соціалістичної й Комуністичної партій) здійснювалося поза межами повноважень і способом, що порушує Конституцію й регламент Верховної Ради...».

"Фракція, що є учасником коаліції, має право в будь-який час вийти зі складу коаліції, попередивши про це письмово інші депутатські фракції не менш ніж за 10 днів до дати виходу», чого не зробила Соціалістична партія, сказано в повідомленні.

У позові також стверджується, що без належної процедури виходу з попередньої коаліції нова коаліція не може бути створена юридично, оскільки для її формування немає більшості, як того вимагає 83 стаття Конституції.

На підставі вищевикладеного Зварич вимагає визнати протиправними дії голови Верховної Ради Олександра Мороза щодо оголошення про припинення діяльності парламентської коаліції демократичних сил (НУ-БЮТ-СПУ), створеної 22 червня, а також визнати неправовими й протизаконними дії з оголошення про формування парламентської коаліції, створеної 7 липня (ПР-СПУ-КПУ).

Зварич також подав у Печерський суд Києва клопотання про забезпечення позову, у якому просить заборонити Морозу підписувати й вносити Президентові Віктору Ющенку пропозиції щодо кандидатури прем''єр-міністра, а також заборонити Президентові вносити на узгодження Ради будь-які кандидатури прем''єр-міністрів, запропоновані коаліцією депутатські фракції Партії регіонів, Соціалістичної й Комуністичної партії.
XS
SM
MD
LG