Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська обласна рада знову спробує обрати собі голову 28-го липня


На цю дату призначили чергове, вже четверте пленарне засідання.

Майже півтора місяці сесію, за офіційною інформацією, не призначали, через нібито хворобу голови виборчої комісії Анатолія Галки. Тепер у фракції Блоку Лазаренка пов’язують таке швидке скликання сесії з нещодавньою заявою їхнього лідера. Екс-прем’єр Павло Лазаренко, який є депутатом Дніпропетровської обласної ради, повідомив про можливий вихід блоку свого імені з коаліції “демократичних сил” в облраді, якщо сесію не проведуть якомога швидше.

Сьогодні представники 5-ти політичних сил у обласній раді — блоків Лазаренка, Тимошенко, Литвина, Вітренко та “Нашої України” — закликали своїх колег депутатів до початку “конструктивного діалогу” щодо кандидатур голови обласної ради і розподілу місць у комісіях.

У свою чергу “регіонами”, комуністи та частина “лазаренківців” ініціюють завтра проведення депутатського форуму з обговорення цих же проблем. Але деякі депутати від помаранчевих уже заявили, що не братимуть у ньому участі.

Обрати собі керівника депутати Дніпропетровської обласної ради намагались вже тричі, щоразу — безуспішно. Двічі вибори зривали “регіонами”, а втретє жоден із кандидатів не обрав необхідної кількості голосів.
XS
SM
MD
LG