Доступність посилання

ТОП новини

“Два Віктори – одна Україна”.


Вікторія Маренич Харків, 14 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Депутати Харківської обласної ради ухвалили звернення до Президента України та Верховної Ради про об’єднання політичних сил за формулою „ Два Віктори – одна Україна ”.


Депутати харківської обласної ради ще на початку сесії демонстрували злагодженість дій – як не як, а 75 представників Партії регіонів – депутатів обласної ради. Вони ініціювали проведення позачергової сесії, щоб підтримати створення так званої антикризової коаліції, закликавши до об’єднання і „Нашу Україну”. Відразу домовились, що ніяких політичних ярликів та визначень лунати у сесійній залі не буде. Голова Харківської обласної ради Василь Салигін:

( переклад ) “Харківська обласна рада – не прокуратура і не суд, і не в нашій компетенції давати правові оцінки розвитку подій у Верховній Раді, бо там кожна із політичних сторін мають аргументи на свою користь”.

Формулу „Ребята, давайте жить дружно”, народний депутат України Євгеній Кушнарьов, беручи слово, переробив на власний лад. За його словами, відповідальність за майбутнє України мають взяти на себе два Віктори – Ющенко та Янукович. Євгеній Кушнарьов:

( переклад ) “Хто як не вони мають відкинути власні амбіції і об”єднати Україну. Тому ми пропонуємо формулу – „Два Віктори – одна Україна”, бо Україна у нас дійсно одна”, – пафосно підсумував Євгеній Кушнарьов.

Присутній на сесії народний депутат України від БЮТу Валерій Камчатний закликав присутніх не вірити у миролюбність представників Партії регіонів. Валерій Камчатний :

“Ми зустрічаємося, спілкуємося, а коли заходить мова про інтереси партій, то я можу сказати, що, власне, я вже можу бути ілюстрацією для судово-медичної експертизи миролюбності Партії регіонів”.

12 депутатів – бютівців не брали участь у голосуванні , а 95 депутатів фракції Партії регіонів проголосували за підтримку дій антикризової коаліції і за кандидатуру Віктора Януковича на посаді Прем”єр-міністра України.

А тим часом, у Харкові зникли за одну ніч всі бігборди із зображенням лідерки БЮТу.
XS
SM
MD
LG