Доступність посилання

ТОП новини

Президент України не виключає розпуску парламенту як спосіб подолати протистояння в ньому


«Як Глава держави, який усвідомлює ціну такого кроку, я сподіваюся, що в політиків вистачить мудрості знайти компроміс до 25 липня – дня, коли згідно Конституції, Президент отримає право розпуску недієздатного парламенту, який не зміг сформувати нового уряду»


«Як Глава держави, який усвідомлює ціну такого кроку, я сподіваюся, що в політиків вистачить мудрості знайти компроміс до 25 липня – дня, коли згідно Конституції, Президент отримає право розпуску недієздатного парламенту, який не зміг сформувати нового уряду», – заявив Віктор Ющенко у традиційному суботньому радіозверненні до Українського народу.

Він нагадав, що цього тижня звернувся до Верховної Ради з вимогою чітко дотримуватися Конституції України і законів, в першу чергу в питанні формування коаліції й нового Уряду. Ющенко занепокоєний, що деякі народні обранці, дозволяють «вільне трактування Основного закону, зокрема, щодо подання на Прем’єр-міністра».

На думку Президента перші місяці роботи Верховної Ради засвідчили, що п’ять політичних сил, які прийшли до парламенту, виявилися неготовими працювати в умовах парламентсько-президентської республіки.

Раніше один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов заявив, що у разі відмови Президента подати кандидатуру Віктора Януковича на розгляд парламенту, коаліція самостійно подасть його кандидатуру.
XS
SM
MD
LG