Доступність посилання

ТОП новини

Українська красуня Марина Чухрій стала Першою віце-міс світу серед дівчат з вадами слуху


Мар’яна Драч Прага, 17 липня 2006 року - Українка здобула призове місце на міжнародному конкурсі краси дівчат, що не чують, який відбувся у Празі в суботу, 15 липня. 17-ти річна вінничанка отримала титул Першої віце-міс світу. Головний приз у дівчини з Сербії, титул Другої віце-міс у словачки, а приз симпатій вручили бельгійці.

На перший погляд, це змагання мало відрізняється від традиційних конкурсів краси – дефіле в купальниках і вечірніх сукнях, а ще - вільна програма, під час якої юні красуні танцюють чи показують пантоміму. Але на подіум в Празі виходять дівчата, які практично не чують: вони відчувають ритм музики, коли вона вібрує від підлоги. Тому для вдалого виступу, крім вроди, потрібно ще дуже багато наполегливості і тренувань. Всі ці якості є у 17–ти річної вінничанки Марини Чухрій, яка у Празі станцювала український танок. Можливо саме він зачарував журі, зауважує ведучий, оголошуючи результати змагання і титул Першої віце-міс для Марини Чухрій. Виступ Марини почався драматично. Ніхто не підказав дівчині, що заграла музика і вона трохи спізнилася з виходом на сцену, але зрештою зуміла справитися з програмою. Марина майже повністю втратила слух невдовзі після народження, після невдало зробленого щеплення. Зараз вона навчається в 11-му класі спецшколи для дітей з вадами слуху у Вінниці. До Праги з Мариною приїхала її хореограф і сурдоперекладачка Жанна Гаврилюк. Вона працює з Мариною з 4-го класу і каже, що відразу помітила, що у дівчини вольовий характер:
Фіналістки конкурсу "Нечуюча Міс світу-2006": українка, сербка, словачка і бельгійка


"Марина дуже дисциплінована дитина, самовпевнена. У неї дуже бойовий характер. От вона хоче і піде вперед. Вона навіть ніколи не запізниться на хвилину."

У Марини Чухрій багато захоплень. Головне – малювання, а ще баскетбол, шейпінг, плавання і танці. Щоб потрапити на міжнародний конкурс, спершу в березні Марина виграла обласне змагання у Вінниці, а в червні - всеукраїнське. І тоді залишилося дуже мало часу, щоб зробити документи - ще один виклик на шляху до міжнародної вершини. Саме через документи цього року до Праги на фінал не потрапило кілька учасниць: вони не встигли зробити візи.

Конкурс краси для дівчат з вадами слуху вперше провели на Майорці п`ять років тому. А згодом такі щорічні змагання почала приймати Прага. Голова Чеського товариства глухих Людек Черни у розмові з Радіо Свобода зауважив, що подібні конкурси дають шанс дівчатам, що не чують, вирівняти можливості:

" Мета цих акцій - дати можливість дівчатам з вадами слуху потім працювати фотомоделями, дизайнерами. Власне громадськість, що чує, донедавна такої можливості цим дівчатам практично не давала."

Жанна Гаврилюк (зліва), Марина Чухрій (посередині) відповідають на запитання Радіо Свобода
Вінничанка Марина Чухрій також мріє про кар''єру моделі і дизайнера. А зараз після перемоги, як передає її сурдоперекладачка, "вона відчуває щастя". Цю мить щастя за себе і за всю країну вже пережили кілька українських дівчат. У 2003-му році українка виграла міжнародний конкурс "Міс нечуюча красуня світу", і вже три роки поспіль українки займають в Празі інші призові місця. Хтось ще буде сумніватися, де дівчата найгарніші?
XS
SM
MD
LG