Доступність посилання

ТОП новини

Рада Безпеки ООН розглядає сьогодні ізраїльсько-ліванську кризу за зачиненими дверима


Водночас представники ООН, які перебувають у Лівані, збираються передати Ізраїлеві «конкретні пропозиції», як зупинити конфлікт.

Водночас представники ООН, які перебувають у Лівані, збираються передати Ізраїлеві «конкретні пропозиції», як зупинити конфлікт.

Група ООН зустрілася в Бейруті з прем’єр-міністром країни. Після переговорів керівник групи Віджай Намбіяр заявив, що зроблено перші зусилля, які дають підстави сподіватися на краще. Але він попередив, що попереду ще велика дипломатична робота.

Група представників ООН планує далі вирушити до Ізраїлю.

Раніше генеральний секретар ООН Кофі Аннан і прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер закликали розташувати на півдні Лівану міжнародні війська, щоби припинити бойові дії.

А керівник зовнішньої політики і політики безпеки Європейського Союзу Хав’єр Солана вважає перемир’я між сторонами конфлікту за наразі «недосяжне». Він повернувся до Брюсселя з учорашньої поїздки до Лівану.

Тим часом до Лівану прибув прем’єр-міністр Франції.

Домінік де Вільпен має зустрітися з ліванським прем’єр-міністром Фуадом Сініорою й висловити підтримку ліванцям і солідарність із ними.

Франція, що має давні історичні зв’язки з Ліваном, уже критикувала напад Ізраїлю на цю країну як надмірний.
XS
SM
MD
LG