Доступність посилання

ТОП новини

Літо – час подорожей.


Інна Набока Київ, 17 липня 2006. (RadioSvoboda.Ua) - Навряд чи знайдеться багато людей, які б не любили подорожувати. Мандри приваблюють нас передчуттям нового, незвіданого, новими враженнями і можливостями. А найкращий час для подорожей, звичайно ж, літо.

Чи замислювалися ви, навіщо ми подорожуємо? Чому так любимо мандри? У кожного, мабуть, є власна відповідь на це питання. Одні скажуть, що це дає нам нові знання. Але в наш час можна про все дізнатися, не виходячи з дому, за допомогою Інтернету. Інші переконані, що ми подорожуємо, щоб утекти від буденності, змінити обстановку, відпочити від проблем, турбот, клопотів. Мандри дають нам творчий імпульс, натхнення, нові враження. Відомий польський філософ Лєшек Колаковський вважає, що, насамперед, до подорожей нас спонукає цікавість. Все це так, але, здається, є ще щось. На думку досвідчених мандрівників це „щось” полягає у можливості робити... власні відкриття. Бо, приїжджаючи до нової країни, міста чи незнайомого села, ми завжди наче відкриваємо їх для себе. І часом ці маленькі, особисті відкриття вартують для нас більше, ніж речі глобальні.

Звичайно, багато хто мріє про подорожі в далекі, екзотичні краї чи світові столиці. Сьогоднішній молоді важко уявити, що в совєтські часи для того, щоб поїхати за туристичною путівкою навіть до братньої Польщі, треба було одержати дозвіл райкому комсомолу чи партії. Нині світ став набагато відкритішим. Щоправда, економічні реалії нашого життя такі, що мало хто може дозволити собі далекі вояжі. Але зовсім не обов’язково у пошуках незвіданого вирушати до Таїланду чи Бразилії. Адже і на власній землі ми відкрили для себе ще далеко не все. А що тут є незлічена кількість цікавого, гадаю, ніхто не сперечатиметься.

Особливо добре вирушати в мандри разом із друзями, родиною, дітьми. Спільна поїздка, на думку психологів, чудово єднає, зміцнює родину, допомагає подолати кризові ситуації чи непорозуміння. Навіть якщо ви вже бували в якомусь місці, надзвичайно приємно „відкривати” новий, лише вам знайомий світ іншим. Тривати така подорож Україною може лише кілька днів, а вирушити у неї можна і автобусом, і електричкою, і навіть стареньким авто. Тож такі поїздки не вимагають ні значних коштів, ні довгої підготовки, і цілком доступні кожному. В мандрах ми відкриваємо історичні пам’ятки і мальовничі краєвиди, знаходимо нові враження і друзів А ще ці невеличкі подорожі дають можливість багатьом з нас зробити найцікавіше відкриття: відкрити щось несподіване в собі самому.

Літо, відпустка, звичайно ж, найкращий час для подорожей. Тож не гайте часу! Розробляйте маршрути, пакуйте наплічники чи валізки і – гайда назустріч новим пригодам, враженням і відкриттям.

Літо, відпустка, звичайно ж, – найкращий час для подорожей. Тож не гайте часу! Розробляйте маршрути, пакуйте наплечники чи валізки, і – гайда назустріч новим пригодам, враженням і відкриттям.
XS
SM
MD
LG