Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада розпочала чергове пленарне засідання


У залі зареєструвалися 243 депутати. Майже повністю відсутні представники фракцій “Наша Україна” та БЮТ


У залі зареєструвалися 243 депутати. Майже повністю відсутні представники фракцій “Наша Україна” та БЮТ. Представники більшості наголошують, що вони готові віддати “Нашій Україні” та БЮТу 11 парламентських комітетів та спеціальну комісію з приватизації. Але на інші поступки вони не згодні. “Нашоукраїнці” та “бютівці” зазначають, що їм цього мало.

Багатолюдно під стінами Верховної Ради. Там багато прихильників Партії регіонів, соціалістів та комуністів з одного боку, та БЮТу і “Пори” – з іншого.

Зранку відбулися кілька бійок між групами мітингувальників, але їх вдалося локалізувати. Тут присутні дуже багато працівників міліції. Представники ОМОНу намагаються роз’єднати представників одного табору від іншого. Ситуація напружена. Проте, до відкритого протистояння не доходить.

Посаду віце-спікера парламенту може обійняти народний депутат України з фракції БЮТ Микола Томенко

Про це повідомив один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов. За його словами, станом на вечір вчорашнього дня існувала домовленість, що ця посада буде віддана “бютівцям”.

Якщо ж сьогодні БЮТ відмовиться брати участь у розподілі парламентських комітетів, зазначив Кушнарьов, то цю посаду передадуть іншій фракції. Він не виключив, що це може бути «Наша Україна».

За словами Є.Кушнарьова, сьогодні комітети обов’язково розподілять між фракціями: якщо БЮТ відмовиться, то між чотирма фракціями, якщо відмовиться і “Наша Україна” – то між трьома.
XS
SM
MD
LG