Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стали купувати значно більше автомобілів.


Оксана Гребіневич Київ, 18 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У цьому році Україна увійшла в десятку європейських лідерів з продажу автомобілей. Як це українцям вдалося, звідки в них гроші та як надалі розвиватиметься автомобільний ринок в Україні?

Якщо ви раптом вирішили купити власне авто, то не виключено, що омріяну машину ви не отримаєте відразу. Швидше за все вас попросять зачекати місяць або й більше. Адже в Україні неймовірний попит, який добре “підчистив” склади імпортерів. За даними інформаційно-аналітичної групи Auto-Consulting у червні цього року в Україні зареєстровано нових авто майже вдвічі більше, ніж у червні минулого року. Цю інформацію підтверджують й безпосередні продавці машин. Про попит на авто в Україні та причини його зростання говорить ПР-менеджер корпорації “АІС” Олена Федорій:

«У березні – червні продаж автомобілів стрімко зростав. Динаміка показова – 91 % в червні місяці. На це зростання вплинуло багато факторів. А саме, ажіотажний попит напередодні введення міжнародних екологічних норм Євро-2 з 1 липня цього року, різноманітні програмами кредитування, стагнація на ринку нерухомості. Також суттєво вплинули на зростання автомобільного ринку парламентські вибори»

Іншими словами, частина громадян України намагалися швидше купити авто з дешевшим карбюраторним двигуном, бо з першого липня їхній імпорт вже заборонено, адже вони не відповідають тепер українським екологічним вимогам. Інші намагалися заощадити на квартиру чи будиночок, але чи-то не вистачило, чи-то “Еліта центр” налякала й свої заощадження вони матеріалізували в авто. Треті чекали, яка складеться ситуація після виборів, а потім втомилися чекати і наважились на купівлю автомобіля.

Чого ж нам чекати надалі на українському автомобільному ринку розповідає директор з продажу Крайслер Джип Сергій Верещагін:

“Враховуючи ту кількість автомобілів, яка зараз експлуатуються, то до насичення ринку ще досить далеко. Швидше за все ми спостерігатимемо зростання, можливо, не таке вибухове як цього року. Але 15-20 % приросту ринку щороку найближчі п’ять років гарантовано”.

А нам залишається насолоджуватися чистішим після підвищення екологічних вимог повітрям і очікувати, коли після насичення ринку конкуренція стане жорсткішою і зробить автомобілі доступнішими.
XS
SM
MD
LG