Доступність посилання

ТОП новини

Чи примиряться парламентарії в разі, якщо глава держави не піде на крайні заходи і збереже цей парламент?


Марина Пирожук

Гості: представник БЮТ Олег Ляшко та СПУ Валентина Семенюк.


Марина Пирожук: Вітаю всіх, чиї приймачі налаштовані на хвилях Радіо Свобода.

18 липня. В ефірі “Вечірня Свобода”. В студії Марина Пирожук.

Сьогодні вдруге оголошено про офіційне створення антикризової коаліції у парламенті в складі комуністів, соціалістів та ПР. Опозиція вкотре називає таку більшість незаконною і наполягає на розпускові парламенту.

Пропрезидентська фракція “Наша Україна” офіційно повідомила, що йде в опозицію до нової більшості.

Водночас від участі в розподілі парламентських комітетів нашоукраїнці не відмовилися, як і БЮТівці, які раніше заявили, що йдуть в жорстку опозицію до коаліції Януковича, Мороза та Симоненка.

Сьогодні парламентська більшість розподілила парламентські комітети. БЮТ та “НУ” отримали 12 комітетів (7 - БЮТівці і 5 – нашоукраїнці).

Ключові комітети отримали більшовики. Опозиція ж виділеною ним квотою комітетів не задоволена.

Між тим більшість вимагає від Президента невідкладного подання на прем’єра Януковича, а помаранчеві - Указу про розпуск Ради.

Як вирішить цю дилему глава держави? Чи примиряться парламентарі в разі, якщо глава держави не піде на крайні заходи і збереже цей парламент?

Про це та інше говоритимемо сьогодні у ВС з представником БЮТ Олегом Ляшком та соціалісткою Валентиною Семенюк.

Вітаю шановних гостей і дякую за участь у програмі. Я також хочу долучити до розмови наших слухачів. Гості цікаві, тема як завжди важлива, отже телефонуйте і ставте запитання. Телефон студії: 490-29-05

Шановні гості, чи можна констатувати, що у стінах парламенту розпочинається процес примирення?


Валентина Семенюк: Я думаю, що почнеться робота і уже сьогодні вона розпочалася, коли почали формуватися комітети, де пропорційно передбачена подача комітетів і для представників БЮТ і для “НУ”. Я думаю, що уже завтра розпочнеться робота у комітетах.

Тим більше зараз потрібно терміново ухвалювати бюджетну резолюцію, треба ухвалювати законопроекти стосовно бюджетного процесу. Це негайна необхідність. Треба рухатися.

Я думаю, що цей процес помаленьку розпочнеться з урахуванням того, що контролюючі комітети потрапили до опозиції. Коли люди почнуть працювати у комітетах, тоді вже більше пізнають одне одного і все буде нормально.

Марина Пирожук: Пане Ляшко, чи згодні Ви зі своєю опоненткою?

Олег Ляшко: Я категорично не згоден. Валентино Петрівно, не вводьте слухачів в оману з приводу того, що опозиції віддали контролюючі комітети.

Насправді слухачі мають знати, що всі образно кажучи жирні комітети - по бюджету, з фінансів, з ПЕКу та інші забрала собі ця так звана більшість, яка створена на підкупах, на зрадах.

І представниця фракція соціалістів сидить тут, висуванець якої шляхом зради демократичної більшості став спікером. Тобто, про жодне примирення із незаконно створеною більшістю не може бути .

І пропорції у розподілі комітетів не витримані. Наприклад, візьмемо бюджетний комітет. Там 20 членів у бюджетному комітеті від партії регіонів. Візьмемо регламентний комітет - нас там від БЮТ – 5. 11 – від Партії регіонів.

Оця більшість ганебна. У мене емоцій не вистачає, аби розказати про цих “подлєцов”.

Слухач: Семенюк каже, що поклала своє життя на те, щоб боротися з приватизацією, яка була. Вона все розповідала, як між сім’ями поділили усе українське добро. А зараз вона пішла з цими сім’ями в коаліцію і дуже гарно розповідає…

Як Ви дивитися своїм дітям у вічі і взагалі, де Ваша совість?

Валентина Семенюк: Семенюк жодних списків не формувала. У Семенюк є функція - контроль за виконанням інвестзобов’язань. За попередній рік Семенюк повернула 193 об’єкти. Зараз – 217, але все це робиться демократичним, правовим шляхом.

Олег Ляшко: А скільки не повернули? А НЗФ? А розкажіть людям, нехай вони знають про що Ви говорили на засіданнях помаранчевої коаліції. Кажіть людям правду!

Валентина Семенюк: Я людям говорю правду…

Олег Ляшко: Ваш Мороз теж казав правду? Ви виборцям дурили голову.

Валентина Семенюк: Мій Мороз робив усе до кінця, аби створити коаліцію…

Олег Ляшко: Ви виборцям дурили голову, розказували, що Ви проти олігархів, а тепер з олігархами дерибаните посади.

Валентина Семенюк: Ми нічого виборцям не дурили… І, будь ласка, не треба…

Марина Пирожук: Сьогодні “НУ” повідомила офіційно, що йде в опозицію. Водночас соціаліст Рудьковський заявив, що “НУ” невдовзі приєднається до нової коаліції. Це що, опозиція на кілька днів, тижнів? Чи зрозуміла Вам позиція “НУ”?

Олег Ляшко: Частина “НУ” схиляється до того, щоб разом з олігархами присмоктатися до державного корита разом з комуністами, соціалістами, які будуть з цього корита хлябати. Янукович їм буде кістки кидати... з барського столу. А частина “НУ” не піде на змову.

Троє порядних людей є і серед соціалістів. Семенюк тільки виступає і розказує, як вона захищає державні інтереси. А насправді з бандюками з регіонів воюють проти нас. А виявилося, що там є Вінський, Малиновський та Гармаш, які не зрадили своїх виборців.

Валентина Семенюк: Наших виборців ніхто не зрадив. Не треба. Олег Ляшко: Ви за чотири скликання говорити навчилися. Давайте навчіться ще чесно робити, а не дурите людям голову. Чи ми не пам’ятаємо, як Ви Пінчуку допомагали Нікопольський завод феросплавів...

Чого НЗФ досі не повернутий? Як ви махінації всілякі провертали? Як Ви заради посади голови ФДМ розвалювали коаліцію помаранчеву?

Валентина Семенюк: Ми не помаранчеві. Ми малинові... Ми зовсім інший колір... Не треба мені розказувати..

Олег Ляшко: Побійтеся Бога, Семенюк... Совісті у вас не має. Ви зрадили виборців і приходите і щось розказуєте.

Валентина Семенюк: Це Ви побійтеся Бога. Це у вас совісті не має. Навчіться поводитися.

Олег Ляшко: Вам не соромно дітям дивитися у вічі.

Валентина Семенюк: Мені не соромно.

Олег Ляшко: То у Вас совісті немає, якщо вам не соромно...

Марина Пирожук: Якою буде опозиція БЮТ? Що таке опозиція у вигляді БЮТ?

Олег Ляшко: Ми ще не остаточно зібралися в опозицію, оскільки не втратили надії, що Президент збереться з силами. Я сподіваюся, що Президент розпустить парламент, тоді у новому парламенті не буде цих язикатих соціалістів, які людям дурять голову. Ми наберемо проценти від соціалістів. Думаю, що ми наберемо більшість, “НУ” набере достатньо і ми створимо нормальну коаліцію.

Марина Пирожук: Валентина Семенюк і Олег Ляшко були гостями “Вечірньої Свободи”, яку підготувала і провела Марина Пирожук. Я дякую гостям і слухачам. Далі “Свобода Сьогодні”. Залишайтеся з нами!

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG