Доступність посилання

ТОП новини

Франція, ООН та “Червоний хрест” попереджають про можливу гуманітарну кризу в Лівані


Вони вважають, що ситуація в країні швидко погіршується через зруйновані мости та дороги.

Міністр закордонних справ Франції Філіп Дуст-Блазі зазначив, що лівано-ізраїльський конфлікт може призвести до “катастрофи” і пообіцяв надіслати до Лівану допомогу повітрям та морем.

Речниця уряду Ізраїлю відповіла, що країна не веде війну проти мирних жителів і вітає ініціативу міжнародної спільноти щодо надання ліванцям гуманітарної допомоги:

"Прем’єр-міністр Ізраїлю [Егуд Ольмерт] після консультацій із міністром оборони Ізраїлю [Аміром Перецем] та міністром закордонних справ [Ціпі Лівні] вирішив дозволити відкриття морського коридору між Кіпром та Ліваном, який дозволить міжнародній спільноті надавати Лівану гуманітарну допомогу.”

Тим часом, Ізраїль закликав мирних жителів залишити південний Ліван. Відповідне повідомлення ізраїльських військових розповсюдили арабські телеканали.

За інформацією посольства США в Анкарі, Туреччина погодилась стати транзитною країною для американців, які воліють залишити Ліван.

Наразі евакуація людей відбувається переважно із Сирії; біженці також шукають притулку на Кіпрі. Острівна країна скаржиться, що її авіапарку не вистачає для транспортування всіх бажаючих.

За 10 днів лівано-ізраїльського протистояння загинули більше 300 ліванців та близько 30 ізраїльтян, ще 500 тисяч людей мусили тимчасово залишити домівки.

Конфлікт на Близькому Сході загострився після викрадення ліванським угрупованням “Хезболла” двох ізраїльських військових зі спільного кордону.
XS
SM
MD
LG