Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш у щотижневому радіозверненні знову поклав відповідальність за ескалацію ізраїльсько-ліванського конфлікту на угруповання "Хезболла", Сирію та Іран


"Звичка бойовиків "Хезболли" ховати свої ракети в мирних поселеннях і їхнє намагання підірвати авторитет демократично обраного ліванського уряду чітко доводить, що це угруповання не є другом держави Ліван", - заявив президент Буш.

"Я скерував держсекретаря Кондолізу Райс на Близький Схід, щоб найближчими днями вона зустрілась з лідерами країн регіону. Припинення насилля неможливе без протистояння терористичним угрупованням і державам, які їх підтримують. Упродовж багатьох років Сирія була головним спонсором "Хезболли", вона допомагала постачати цьому угрупованню зброю іранського виробництва. Іранський режим також уже давно нехтує думкою світової спільноти, продовжуючи свої ядерні розробки і підтримуючи терористів. Їхні дії загрожують всьому Близькому Сходу і є перепоною на шляху врегулювання конфлікту.

Нас також вельми турбує вплив нинішньої кризи на процес становлення молодої ліванської демократії. Це складний час для всього ліванського народу. Звичка бойовиків "Хезболли" ховати свої ракети в мирних поселеннях і їхнє намагання підірвати авторитет демократично обраного ліванського уряду чітко доводить, що це угруповання не є другом держави Ліван", - заявив президент Буш.
XS
SM
MD
LG