Доступність посилання

ТОП новини

Саудівська Аравія закликала США втрутитись у лівано-ізраїльський конфлікт


З відповідним проханням до американського президента Джорджа Буша звернувся саудівський прем’єр-міністр принц Сауд аль-Фейсал

З відповідним проханням до американського президента Джорджа Буша звернувся саудівський прем’єр-міністр принц Сауд аль-Фейсал.

Під час своєї зустрічі з Бушем та держсекретарем США Кондолізою Райс у Вашингтоні він попросив про сприяння відновлення суверенітету Лівану.

Тим часом, прем’єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт зазначив, наголосив, що його країна намагатиметься не завдавати шкоди мирним ліванцям:

"Ми зробимо все, що в наших силах, щоб не ушкодити жителів Лівану, які не мають відношення до “Хезболли”. В той же час, я впевнений, що уряд Франції буде діяти разом з нами для ліквідації загрози життям більш ніж мільйона жителів держави Ізраїль, яких “Хезболла” піддає ракетним обстрілам”, - сказав ізраїльський прем’єр.

За майже два тижні лівано-ізраїльського протистояння загинули більше 400 ліванців та 37 ізраїльтян, більше півмільйона людей мусили тимчасово залишити домівки.

Ізраїльські генерали стверджують, що напади на Ліван триватимуть ще, щонайменше, 10 днів.

Світові держави продовжують евакуювати своїх громадян з Лівану через сусідні країни: сьогодні до Туреччини прибули близько 2 тисяч австралійців, канадців та шведів.

Конфлікт на Близькому Сході загострився після викрадення ліванським угрупованням “Хезболла” двох ізраїльських військових зі спільного кордону.
XS
SM
MD
LG