Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Римі міжнародна спільнота обговорюватиме врегулювання ізраїльсько-ліванського протистояння


На переговори до італійської столиці прибули міністри закордонних справ 14 країн, а також глави Євросоюзу, ООН та Світового банку

На переговори до італійської столиці прибули міністри закордонних справ 14 країн, а також глави Євросоюзу, ООН та Світового банку.

Уперше після тривалого часу за столом переговорів про близькосхідні проблеми збираються Сполучені Штати, європейські та арабські країни. Прем’єр-міністр Італії Романо Проді окреслив головні завдання зустрічі: “На саміті ми маємо спільно вирішити фундаментальні проблеми, які постали перед нами. Це припинення вогню, нова хвиля гуманітарних проблем і табори біженців, а також розташування у регіоні міжнародного миротворчого підрозділу”.

Рим, Париж, Москва та Мадрид критикують воєнні дії Ізраїлю, пропонуючи відкрити гуманітарні коридори та допомогу у відновленні Лівану. Вашингтон, Лондон та Берлін підтримують ізраїльську воєнну операцію проти “Хезболли”. Представники Єгипту та Саудівської Аравії запропонують свій план врегулювання конфлікту, який передбачає обмін ув’язненими між Ізраїлем та “Хезболлою”.
XS
SM
MD
LG