Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликав політиків об’єднатися


Відкриваючи “круглий стіл” з лідерами провідних політичних сил та громадськими діячами, Віктор Ющенко закликав його учасників підписали документ “Універсал Національної єдності”.

>“Я звертаюся до всіх політичних сил розпочати процес об’єднання навколо принципів єдності країни, незалежно від того, яку географію і політичну силу ви представляєте. Ми повинні об’єднатися навколо забезпечення національного суверенітету, єдності кордону, цілісності території, втілення економічних територій”.

Одразу після Президента виступив спікер Олександр Мороз, який сказав, що одне з ключових питань – чи визнають політики розкол в суспільстві.

Голова парламентської фракції “Наша Україна” Роман Безсмертний висловив позицію своєї політичної сили:

" Наша Україна" вела діалог, … готова до діалогу і прекрасно розуміє, що без неї сьогодні навряд чи відбудуться будь-які розв’язання цієї складної ситуації. Такий вже у нас хрест. Зрозуміло, що Наша Україна готова до будь-якого розвитку подій … Але ми залишаємося прихильниками формування в результаті діяльності круглого столу коаліції національної єдності”.

Лідер Партії Регіонів Віктор Янукович у своєму виступі говорив серед іншого і про роль Президента:

“Нова Конституція створює зовсім нові умови стосунків Президента і парламенту, і гілок влади між собою. І це так і буде: Президент ніколи не буде на боці однієї тієї чи іншої політичної партії. Він завжди буде на боці держави і національних інтересів України. Останнім часом це все так і відбувається…”

А лідерка БЮТу Юлія Тимошенко висловила незадоволення пропозицією об’єднатися і вкотре наголосила:

“Наша політична сила залишає за собою право … наполягати на дострокових виборах, тому що є для цього політичні підстави, тобто більшість не спирається на більшість підтримки народу України. … Яку б єдність ми не підписали, її немає - це різні абсолютно сили. … В усьому світі дострокові вибори, коли політики заходять у глухий кут - це нормальна демократична процедура”.

Лідерка БЮТ приділила увагу соціологічним дослідженням , які, за словами Тимошенко, свідчать, що більшість населення незадоволена новоствореною коаліцією.

У Секретаріаті свої позиції висловили також громадські діячі України.

Після усіх виступів заплановане обговорення.
XS
SM
MD
LG