Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: бентежні часи.


Київ, 27 липня 2006 року. Знову переплановувати сімейні бюджети доведеться українцям - з серпня - у більшості міст України втричі зростатимуть тарифи на воду, квартплату, опалення, трохи пізніше - знову на чверть дорожчатиме електроенергія. До того ж, хлібопекарні вимагають підвищити ціни на хліб. В той же час політики з’ясовують головні для себе питання - недієздатність конституційного суду, формат коаліції, та чи може парламент без подання президента призначити прем’єра. Чергове та різке підвищення цін - що це? - продумана державна стратегія чи ініціатива місцевої влади? Чи, можливо, наслідок , політичної нестабільності. З’ясовуватимуть сьогодні звуки життя - бентежні часи з Віолою Бурдою.

Політична, а точніше правова криза, не позначилася на економіці - вважає політолог Вадим Карасьов. До того ж, на його думку, у випадку з нинішньою ситуацією, криза - це не катастрофа, а лише початок нового етапу в житті українців. Зростання цін на товари, це нормальна захисна реакція бізнесу на нестабільність в країні - заспокоює економіст Валерій Гаєць... І підтверджує слова прем’єра та президента, які звітують про економічний сплеск в Україні....

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Сезон літніх відпусток як ніколи вчасно співпав з дебютом нового парламенту - адже бізнес, у питаннях стабільності - надто тендітний, і реагує навіть на найменшу потенційну загрозу. Саме тому багато підприємців зараз просто вичікують і відпочивають - так само як голова правління страхової компанії Олександр Бондар.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Львівщина - інвестиційно привабливий регіон - і причини зрозумілі: спільний з Польщею кордон. І саме Польські інвестиції тут найактивніші. Однак за останні кілька місяців Львів відвідало відчутно менше західних сусідів-бізнесменів - каже місцева кореспондентка Радіо Свобода Галина Терещук. Донеччани від політики втомилися - каже місцевий кореспондент Радіо Свобода Тарас Москалюк. У центрі міста стоїть лише один намет партії регіонів, а більшість городян взагалі у відпустках. Однак, коли повертаються з моря, з тривогою вдивляються у цінники на заправках та магазинах.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Комунальники і так надто затягували підвищення тарифів, і докотилися до того, що держава має доплачувати комунальним підприємствам замість населення. Наприклад, за квартиру люди платили тільки половину від реальної вартості . Враховуючи те, що навіть за старими тарифами українці неохоче розраховувалися за комунальні послуги, то на тлі подорожчання й інших товарів та послуг, є вірогідність що заборгованість тільки зростатиме... Але з надією в майбутнє дивиться представник міністерства будівництва Юлія Суднікова....

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG