Доступність посилання

ТОП новини

„Бренд „місто Харків” коштує грошей”


Вікторія Маренич Перебуваючи на посаді Харківського міського голови 100 днів, Михайло Добкін порівнює їх із шаленою швидкістю, на якій отримує багато нових знань та вражень.

За сто днів нової влади харків”яни - дрібні підприємці на собі відчули виконання передвиборчих обіцянок Добкіна зробити місто чистим. Тривалі „зачистки” у Харкові тривають – підприємці обороняють свої кіоски, тобто, за словами влади, малі архітектурні форми від їх зносу, бо міський голова вважає, що МАФи несуть бруд і зниження загальної культури. Для нього прогулянка вулицею Сумською у центрі Харкова стала великим відкриттям: а кіоски, виявляється, деякі і досі стоять ?

Михайло Добкін: “Чому така ідея як „Сири Бурлука”, гарна ідея, ми маємо підтримувати свого обласного виробника, перетворилася на те, що там торгують пивом ? Ще б кефіром торгували чи молоком, а то – кіоск „Сири Бурлука” - “Пиво” прямо біля парку. То звідки бруд та порожні пляшки там з”являються? От площу Конституції очистили ми від МАФів, від торговців живим м”ясом убієнних тварин - і наскільки вона стала чистіше!”

А те, що кіоски ще де-не-де стоять в центрі Харкова, Михайло Добкін пояснює просто: їх „кришує” міліція.

“Я знаю прізвище того міліціонера, що його кришує, і як тільки з”ясується ситуація із начальником обласної міліції, я зроблю все, щоб він не працював, тому що це не міліціонер, це барига, то нехай йде і займається тим, що робить барига”.

Оскільки робочий день Добкіна, за його словами, триває до 23 години, то він встигає зробити багато справ. Наприклад, остання ідея – реформа житлово-комунального господарства, яка розпочнеться у Харкові із 1 вересня. Можливо, міському голові набридли купи сміття не лише на вулицях міста, а й під стінами міськради, куди під час останнього пікету їх принесли харків”яни ?

“Якщо Ви думаєте, що мені подобається контролювати, скільки ЖЕКи вивезли сьогодні сміття порівняно із вчорашнім днем, Ви помиляєтесь”.

Про ситуацію зі сплатою боргу міських теплових мереж перед НАК „Нафтогаз України” ( Харків є найбільшим боржником в Україні ), Добкін заявляє просто:

”Те, що говорять, що нам відключать газ, що не укладуть угоду, нехай говорять, у нас є інші важелі впливу на НАК. Я не думаю, що позиція “стінка на стінку” когось буде влаштовувати. Це проблема не Харкова, а всієї України”.

Говорячи про культуру міста, міський голова впевнений, що вона погіршилася за рахунок „великого напливу до міста мешканців області”. Коментуючи постанову Кабміну складати держслужбовцям іспит з української мови, Михайло Добкін ( який говорить виключно російською ) зауважив :

”У мене немає проблем із українською мовою, я, не маючи досвіду спілкування, просто соромлюся. Якщо я собі доведу, що русизми – це особливості діалекту, то буду на запитання українською, відповідати тією ж мовою”.

До речі, Михайло Маркович, виявляється, розлюбив гурти “ВВ” та “Океан Ельзи”.За його словами, після Помаранчевої революції.

“Після того, як нас почали примушувати любити українську мову, я чомусь від цих потуг деяких політичних та державних діячів став її любити менше”.

Є у міського голови Харкова і мрія: щоб пам”ятники ставилися не для піару і щоб елітне житло у місті коштувало 2,5 – 3 тисячі доларів за квадратний метр. Це – серйозно.

“Ну скажіть, у якому місті і в який час ми живемо?”
XS
SM
MD
LG