Доступність посилання

ТОП новини

Президент ПАРЄ в Одесі.


Петро Каландирець Одеса, 29 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Рене ван дер Лінден 29 липня мав зустріч з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем.

Вони обговорили перспективи співпраці Одеської мерії з Радою Європи і шляхи співпраці у питаннях розвитку причорноморського міста. Йдеться про спільні проекти в галузі транспорту, логістики, туризму, машинобудування. Президент Парламентської асамблеї Ради Європи наголосив, що надзвичайно важливими є й інвестиції в освіту, обмінні програми студентів та бізнесменів. Він також зазначив на необхідності сприяти роботі Місії Європейського Союзу в Одесі, яка покликана допомагати українським і молдовським митникам та прикордонникам на придністровській ділянці кордону.

«Не може бути так званої «чорної діри» в центрі Європи. Необхідно покласти край організованій злочинності, контрабанді. Це інтерес цього регіону, бо існуючий стан справ може негативно вплинути на ваш авторитет. Отож, у наш є спільний інтерес», – сказав почесний гість.

Після розмови «віч на віч» Рене ван дер Лінден висловив задоволення з приводу проведених в Одесі зустрічей і наголосив на необхідності продовження Україною реальних кроків у напрямку Європи: «Україна настільки близька до Європи наскільки вона виконує свої зобов’язання перед Радою Європи. Нині Україна вже є повноправним членом Ради Європи».

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи сподівається, що Верховна Рада України вже найближчим часом сформує дієздатний уряд. На думку Рене ван дер Ліндена, Європа буде готова до співпраці з новим українським урядом навіть у тому разі якщо його очолить нинішній лідер Партії регіонів Віктор Янукович: «Хто б не очолював новий уряд, якщо він буде виконувати свої зобов’язання перед населенням і буде працювати в інтересах країни – Європа і Європейський Союз сприймуть це. Найкраще судити за фактами, отож почекаємо хоча б кілька реальних його кроків».

Одеський міський голова Едуард Гурвіц, тим часом, висловив задоволення з приводу візиту Президента ПАРЕ до Одеси. Він переконаний, що курс України у напрямку Європи буде тривати і стане головною метою зовнішньої політики країни. «Без сумніву Одеса найбільш європейське місто у нашій державі. Усі соціологічні дослідження доводять, що саме в нашому місті підтримка намірів України увійти до ЄС є найбільшою. Саме тому цей візит є надзвичайно важливим для нашого міста».

Едуард Гурвіц вважає, що вже найближчим часом Президент України підтримає надіслану пропозицію щодо можливостей, у якості експерименту, паралельної дії українського та європейського законодавства на території Одеси.

Едуард Гурвіц: «Дії вищого державного керівництва на шляху до Європи є послідовними. Саме тому ми віримо у можливість реалізації в життя подібного проекту. Гадаю, що після врегулювання актуальних нині для України політичних питань – керівництво країни повернеться до цього питання».

Після спілкування з пресою, Одеський міський голова Едуард Гурвіц та Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Рене ван дер Лінден здійснили прогулянку центральними вулицями міста.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Рене ван дер Ліндон сьогодні ж мав зустрічі з Головою Одеської облради Миколою Скориком та Головою Верховної Ради України Олександром Морозом.
XS
SM
MD
LG