Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вперше на офіційному рівні вшановують пам''ять поетеси Олени Теліги


Урочисте зібрання, присвячене 100-річчю з дня народження поетеси, – «Вітрами й сонцем Бог мій шлях намітив…» відбулося в історичному музеї.

Урочисте зібрання, присвячене 100-річчю з дня народження поетеси, – «Вітрами й сонцем Бог мій шлях намітив…» відбулося в історичному музеї.

До залу діорами історичного музею зібралося близько сотні членів Жіночого товариства імені Олени Теліги, представників місцевої письменницької організації та творчої молоді.

Звучали вірші Олени Теліги, які так і не побачили світ за її життя і замовчувались довгий час після її смерті, а також твори молодих письменників, присвячені ювілярці.

Голова обласної організації Жіночого товариства, що носить ім’я поетеси, Тамара Шаравара жалкує, що наразі у дніпропетровських крамницях та бібліотеках є тільки перший том поезій і спогадів Олени Теліги, а її творчість вивчається в школах факультативно.

«У програму її частково вводили. Додаткове читання було. Але зараз кажуть, що буде вона введена як класика. Ставимо це питання, центральний провід наш ставить», – Тамара Шар авара.

Урочистими зборами в історичному музеї у Дніпропетровську розпочалася серія круглих столів та літературних зустрічей, присвячених ювілеєві Олени Теліги. Їх проводитиме Жіноче товариство імені Олени Теліги та обласна організація Спілки письменників.
XS
SM
MD
LG