Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Санітарна зона.


Київ, 31 липня 2006 року. Тільки в Києві є двадцять чотири пляжі, де городяни можуть відпочити, якщо відпустка влітку - не світить, а час та погода спонукають до єднання з природою. Однак, як показує практика, в місті єднання з природою - дуже умовне задоволення. Сліди людського перебування навіть у мальовничій місцевості не дають забути, що цивілізація поруч - у вигляді пластикових пляшок та іншого сміття. Чому в Україні відпочивальники залишають по собі купи сміття? Як привчити їх до чистоти? та що робить влада аби місцеві зони відпочинку відповідали своїй назві? Про це - говорять Звуки життя - Санітарна зона – з Віолою Бурдою.

Прекрасно можна відпочити у столиці на Золотому пляжі в Гідропарку - порадив звукам життя головний знавець з місцевих пляжів Микола Щепець. Зранку скористалася цією рекомендацією Леся Штогрин....

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Проте столична влада запевняє, що сміття вона прибирає регулярно. Чим тоді пояснити масові завали пластиково-паперового мотлоху у скверах і на пляжах? Заступник начальника головного управління комунального господарства Київської державної адміністрації Микола Грицик знає причину.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Літня спека і міська задуха виманює на місцеві водоймища і поляків. Мешканці Варшави, як українські городяни, повноцінних умов для комфортного відпочинку не мають через сміття і брудну воду, зізнається польська кореспондентка радіо Свобода Єва Поштар.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

На Будь-які ініціативи щодо покращення життя у влади є одна модна відповідь - немає грошей. На справі ж , наприклад, влада могла би домовитися із громадськими організаціями і на кожне місце відпочинку відправити добровольців. З пакетами для сміття та рукавичками. І попросити відпочивальників разом прибрати територію. Чи погодилася би на таку акцію Партія Зелених, яка висаджує дерева і бореться за чистоту довкілля переважно перед виборами? Розмірковує Марина Бондаренко - член політради партії зелених....

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG