Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: День “Х”.


Київ, 2 серпня 2006 року. “Круглий стіл” політиків провалився і компромісного документа (Універсалу чи під іншою назвою) не підпишуть, - заявив сьогодні Віктор Ющенко. Він визнав це у своєму секретаріаті, на зустрічі з лідерами фракцій та керівництвом парламенту, де говорили про можливість розпуску Ради. І зараз перспектива перевиборів стає все реальнішою. Чи наважиться Ющенко розганяти парламент, стане відомо сьогодні вечері. Саме тоді він обіцяє звернутися до народу по телебаченню, хоча точний час виступу наразі не повідомляють. Як же далі розвиватиметься в Україні політична криза, на що можуть розраховувати на перевиборах Ющенко, Янукович, Тимошенко, Мороз та інші впливові лідери? Про це - “Звуки життя” – “День “Х”. З вами Віола Бурда.

Віктор Ющенко не розпускав Раду, бо не був зацікавлений у такому кроці, - зазначив політолог Олесь Доній. А вся епопея навколо Універсалу, на його думку, була пов’язана з тиском на Ющенка з боку його оточення, каже політичний експерт. Воно ніяк не може розстатися з владними портфелями. Тому і вдавалися до такого піар-заходу, як підписання Універсалу. Але, звичайно, в оточенні Президента є й прихильники розпуску Ради.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Симпатики різних політичних сил досі тримають намети у центрі столиці й об’єднує “помаранчевих”, “біло-блакитних”, “малинових”, “жовтих” та по-іншому забарвлених активістів одне – їм надокучили чвари і торги політиків. У цьому переконалася кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин, відвідавши сьогодні наметові містечка біля Верховної Ради та на Майдані Незалежності.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Шанси на вступ України до НАТО на тлі політичної кризи стають все більш примарними. Про це, зокрема, пише західноєвропейська преса, коментуючи події у Києві. З її оглядом - кореспондент Радіо Свобода у Лондоні Олекса Семенченко.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Яких дій ви чекаєте від Президента Ющенка? Що може відбутися після розпуску Верховної Ради? З таким запитанням ми звернулися до перехожих на київських вулицях.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG