Доступність посилання

ТОП новини

Розпустить чи не розпустить?


Тетяна Ярмощук Київ, 2 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогоднішні консультації Президента з лідерами парламентських фракцій, на відміну від вчорашніх тривали лише три години. У президентському кабінеті засідали лідери усіх парламентських фракцій: Юлія Тимошенко, Роман Безсмертний, Петро Симоненко, Василь Цушко, а також голова Верховної Ради Олександр Мороз і перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Президент проводить консультації з керівництвом парламенту та головами депутатських фракцій.
Першою до журналістів, під овації прихильників які зайшли на територію президентського Секретаріату вийшла лідерка БЮТу Юлія Тимошенко. Відповіді на питання чи налаштований Віктор Ющенко розпускати парламент пані Тимошенко не дала.

Ревізія вибору народу

Головним питанням сьогоднішньої зустрічі було, сказала Тимошенко, чому за 60 днів після відставки уряду не сформували новий?

На її думку, на це є лише одна причина. Після того, як люди обрали політичні сили відбулася ревізія вибору народу. Комуністи і соціалісти відійшли від своїх передвиборчих платформ, стверджує Тимошенко.

Комуністична Партія не попереджала народ про те, що вона об’єднається з найбільшим олігархічним угрупованням в парламенті. Соціалістична Партія, яка була в блоці з Президентом країни, в тому числі, щодо єдино фунціонуючого уряду, не попереджала суспільство, що після виборів об’єднається з спадкоємцями того режиму, з яким вона боролася, підкреслила Юлія Тимошенко.

Імпічменту не буде

Лідер Партії регіонів, кандидат на прем’єрське крісло Віктор Янукович вийшов з консультацій зі сподіванням про те, що Президент все ж таки не розпустить парламент:

“Я не вірю в те, що Президент піде на підписання указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і вірю в іте, що в політичних сил вистачить мудрості об’єднатись і розпочати об’єднавчий процес в суспільстві.”

Пан Янукович зазначив також, що його політична сила не підтримує заяв декого з партійців про оголошення Президенту імпічмент.

“... ми могли б порадитися...”

Лідер “червоних” Петро Симошенко розпочав свій брифінг словами. “У нас є посада, але немає Президента”. Таку свою позицію головний комуніст пояснив тим, що Президент не відгукнувся на його звернення щодо кандидатури Віктора Януковича на прем’єрську посаду.

“Президент не дав жодної відповіді. В його розпорядженні був тиждень, за який він міг проаналізувати і дати відповідь парламенту, з яких мотив, він не буде вносити кандидатуру. Ми тоді могли б порадитися, чи прийняти завваження Президента і розглянути іншу кандидатуру, чи наполягати все ж таки на розгляді кандидатури Януковича.” Сказав Симоненко.

Сьогодні ж в залежності від рішення Президента народні обранці планують зібратися на екстрене засідання Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG