Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада обрала усіх 5-х суддів Конституційного Суду за своєю квотою


Спершу депутати проголосували за 4-х суддів. Джерела у “Нашій Україні” назвали результати цього голосування порушенням раніше досягнутих домовленостей.


Верховна Рада проголосувала за кандидата на посаду судді Конституційного Суду від “Нашої України”

Петра Стецюка – старшого наукового співробітника Львівського національного університету імені І.Франка підтримали 254 депутати.

Напередодні парламент обрав 4-х суддів КС: Марію Маркуш, Анатолія Головіна, В’ячеслава Овчаренка та Михайла Колоса, однак не підтримав жодного кандидата від “Нашої України”.

Відповіддю “нашоукраїнців” на результат голосування стали звинувачення Партії регіонів у порушенні домовленостей.

Віктор Янукович пояснив, що коаліція не підтримала Стецюка через відмову Президента вчасно підписати законопроект про заборону Конституційному суду переглядати політреформу. Наразі Віктор Ющенко документ підписав і депутати під час вже нового таємного голосування проголосували за кандидата від “Нашої України” Петра Стецюка.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила, а Президент підписав законопроект щодо заборони на ревізію вже запроваджених змін до Основного Закону у Конституційному Суді.

За політреформою, яку депутати підтримали 8 грудня 2004-го року, форма правління в Україні змінилася з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську.
XS
SM
MD
LG