Доступність посилання

ТОП новини

Колишній президент України Леонід Кучма вважає, що розбіжності між двома Українами неприпустимо загострилися після виборів 2004 року


Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

Відповідаючи на запитання у програмі "Ітогі нєдєлі", пан Кучма назвав головні, на його думку, помилки, яких припустився президент Ющенко:

"Мабуть, перша помилка, – і я не поодинокий із такими оцінками, – що нова влада нічого абсолютно не зробила для примирення сходу і заходу країни. Розбіжності між двома Українами неприпустимо загострилися після виборів 2004 року. І нова влада мала б відразу ж докласти максимум зусиль, щоби загладити ці суперечності, а вона практично вчинила навпаки. Друге – зіпсували взаємини з Росією. Надто визивно взяли курс на Захід, у першу чергу до НАТО. Мене багато сварили за багатовекторність, – а я пишаюся своєю зовнішньою політикою, вважаю її за свою найбільшу заслугу. Багатовекторність допомагала мені забезпечувати внутрішній мир у країні. Вона допомогла мені зберегти й суверенітет України", - сказав колишній президент України в інтерв’ю російській службі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG