Доступність посилання

ТОП новини

Грузія стурбована ситуацією в українській політиці


Екс-міністр закордонних справ країни Саломе Зурабішвілі в інтерв’ю Радіо Свобода зазначила, що зміни в українській владі є програшем помаранчевої революції

Екс-міністр закордонних справ країни Саломе Зурабішвілі в інтерв’ю Радіо Свобода зазначила, що зміни в українській владі є програшем помаранчевої революції.

Це погано для Грузії з того погляду, що Росія вважатиме, що ці (кольорові) революції не є незворотними. І що трохи цьому посприявши, можна буде згорнути зміни. Тому всі зусилля Грузії мають бути спрямовані на те, щоб запевнити грузинський народ, Росію та світову спільноту в тому, що цей процес у Грузії незворотній”, - зазначила Саломе Зурабішвілі, яка під час Помаранчевої революції в Україні очолювала МЗС Грузії.

У той же час Киргизстан називає об’єднання помаранчевих та біло-блакитних сил в Україні “перемогою здорового глузду”.

Віце-спікер киргизького парламенту Еркін Алимбеков:

Близько половини населення України підтримує Януковича і його політичні погляди там вельми популярні. Ющенко не грався в кольорові революції і поставив свої особисті патріотичні і президентські обов’язки понад звичайними амбіціями, щоб розв’язати політичну кризу і призначив Януковича. Гадаю, що це справедлива і вірна позиція”.

У 2003 році у Грузії відбулися мирні багатотисячні акції протесту опозиції, внаслідок яких президент Шеварднадзе пішов у відставку. Події назвали революцією троянд.

Помаранчева революція в Україні відбулася у 2004 році, яка змістила з посади Президента Кучму.

У 2005 році киргизька опозиція зібрала кілька тисяч мітингувальників. Масштабні акції протесту призвели до падіння влади Аскара Акаєва і отримали назву тюльпанової революції.
XS
SM
MD
LG