Доступність посилання

ТОП новини

Британський прем’єр-міністр Тоні Блер має надію, що уже завтра, 9 серпня, Рада Безпеки ООН зможе узгодити резолюцію щодо врегулювання ізраїльсько-ливанського конфлікту


В інтерв’ю представникам ЗМІ у Лондоні Блер сказав:

"Припинення вогню можна домогтися тільки шляхом угоди, політичної угоди, яка обумовлює деталі перемир’я. Я гадаю, що це можливо. Я особисто сподіваюсь, що резолюцію ООН вдасться узгодити уже цієї середи, і тоді ми зможемо почати працювати над перспективним рішенням проблеми."

Напередодні сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр також заявив, що голосування щодо проекту резолюції Ради Безпеки ООН може відбутися вже цього тижня, не називаючи конкретного дня:

"З [проектом] резолюції Ради Безпеки [ООН], який цього тижня запропонують до затвердження у Нью-Йорку, ми маємо реальний шанс на негайне та необхідне припинення бойових дій на Близькому Сході. Передумовою для цього є те, що обидві сторони – як Ізраїль, так і Ліван, - погодились на розміщення міжнародної стабілізаційної місії у прикордонних регіонах на сході Лівану.”
XS
SM
MD
LG