Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Бензоціни.


Київ, 10 серпня 2006 року. Останні кілька тижнів, користуючись таксі, я з подивом помічаю, що невелика відстань, за яку водії раніше просили десять гривень, зараз вартує не менше п’ятнадцяти, а та, що коштувала п’ятнадцять - теж подорожчала на п’ятірку. На запитання "чому?" таксисти відповідають: “бензин подорожчав!” Справді, ціни на високоякісний бензин невпинно підбираються до знакового показника долар за літр. На донецьких автозаправках, щоб залити бак “95-м”, треба викласти п’ять гривень. Не набагато відстають від Донбасу інші регіони - за останні півмісяця бензин подорожчав по Україні на двадцять-тридцять копійок. Які реальні причини подорожчання? Що думають про це водії та пішоходи? Досліджуватимуть "Звуки життя” “Бензоціни". З вами - Микита Моісеєв.

Першою та основною причиною подорожчання бензину експерт Геннадій Рябзєв називає зростання цін на російські та західні нафтопродукти. Однак із загальної кількості, що споживає Україна, імпортні нафтопродукти складають менше 20-ти відсотків. Решта причин - скоріше внутрішньо-українські, вважає Геннадій Рябзєв.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Як повідомляє преса, зростання цін на бензин наразі не підняло у більшості українських міст тарифи на проїзд у таксі. Зокрема, у Києві взяти його теж можна за старими розцінками. Скільки ж коштує це задоволення і чи варто невдовзі очікувати підвищення тарифів, - дізнавалася сьогодні кореспондентка “Звуків життя” Наталка Коваленко, прокотившись у таксі.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Ціни на бензин зростають в Україні такими темпами, що вже потроху наздоганяють ціни на пальне у Сполучених Штатах. Хоча в американців бензин теж не дешевшає. Скільки коштує зараз залити бак у країні, що є одним із лідерів за кількістю авто на душу населення, розповідає кореспондент Радіо Свобода у США Юрій Дулерайн.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Є у Верховній Раді тимчасова слідча комісія із дуже довгою назвою, суть діяльності якої полягає у аналізі - чи правильно, без порушень, забезпечують українців енергоносіями, зокрема бензином. Один із членів комісії, народний депутат Сергій Поліщук вважає, що громадяни мають повне право звинувачувати у підвищенні тарифів на пальне державу.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG