Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині запроваджують додаткові заходи безпеки.


Надія Кандиба Німеччина, 10 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Уряд Німеччини вирішив посилити заходи безпеки в своїх аеропортах. Таким чином Берлін відреагував на спробу терористів вчинити напад на британські трансатлантичні рейси.


Після інциденту в Лондоні федеральний уряд Німеччини також розпорядився вжити додаткових заходів. Щоправда, деталі поки що не розголошуються. У четвер після того, як англійським правоохоронцям вдалося відвернути терористичний напад, десятки тисяч пасажирів не могли вилетіли з Німеччини в напрямку Великобританії. „Люфтганза” та інші авіакомпанії тимчасово скасували рейси до британської столиці. Спілкуємося з молодою родиною, яка планувала летіти з Гамбурга через Лондон до США. Однак тепер подружжя з дітьми мусить чекати і не відомо, як довго.

“Я тепер навіть і не знаю, як бути. Спробую подзвонити в „Люфтганзу” і дізнатися, що вони планують. Але зараз, мабуть, нам уже не вдасться вилетіти. У нас двоє маленьких дітей, і це ускладнює всю справу”.

Вранці „Люфтганза” навіть повернула три своїх літаки, які вже були на півдорозі до Лондона. Рейси до інших англійських міст здійснюються й надалі, але треба рахуватися з тривалими затримками і довжелезними чергами на контролі. Працівники німецьких аеропортів тепер особливо ретельно перевіряють ручний багаж, а інколи пасажирам доводиться проходити навіть подвійний контроль. Говорить представниця авіакомпанії Air Berlin Анґеліка Швафф:

„Ручний багаж тепер можна брати тільки в обмеженому обсязі. Але все відбувається спокійно, хоча ми вже чули про великі черги. Звичайно, це неприємно”.

Поки що ніхто не береться прогнозувати, коли повітряне сполучення знову нормалізується. Німецьке міністерство закордонних справ порадило своїм громадянам цими днями тільки в разі крайньої необхідності вирушати до Лондона. Тим часом, серед німецьких політиків знову спалахнула дискусія про захист від терористичної загрози. Заступник голови фракції християнських демократів у Бундестазі Вольфґанґ Босбах закликав після викриття плану терористичного нападу на британські літаки запровадити ще суворіші заходи безпеки. Водночас об’єднання німецьких пілотів Cockpit виступило проти такої пропозиції, вказуючи на те, що рівень безпеки в Німеччині вже й без того є достатньо високим.
XS
SM
MD
LG