Доступність посилання

ТОП новини

У Одеській міськраді не згодні з критикою депутатів ізраїльського Кнесету.


Петро Каландирець Одеса, 10 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Інформаційні агентства в Україні поширили повідомлення про критичне ставлення кількох депутатів ізраїльського Кнесету до ініціативи Президента України про надання гуманітарної допомоги Лівану.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц.
На думку глави парламентського комітету з розвитку відносин між Ізраїлем і Україною Михайла Нудельмана, рішення про надання допомоги Лівану не збалансоване. Коментуючи ініціативу Президента України, пан Нудельман висловив жаль з приводу відсутності у ній пропозиції прийняти на реабілітацію ізраїльських дітей, які постраждали внаслідок ракетних обстрілів „Хезболли”.

У Одеській міській раді подібну критику вважають не зовсім об’єктивною.

Як повідомили кореспонденту Радіо Свобода в управлінні інформації Одеської міськради, ще 2 серпня 2006 року Едуард Гурвіц направив на адресу мера Хайфи лист з пропозицією прийняти в Одесі групу дітей з міста-побратима.

„Враховуючи безперервні ракетні обстріли Хайфи, місто Одеса готове прийняти у себе групу дітей... і осіб, які їх супроводжують, .. починаючи від 10 серпня 2006 року і до 10 лютого 2007 року. Місто Одеса візьме на себе всі пов''язані з цим витрати. Особи, що прибудуть, будуть розміщені у санаторіях та лікувально-профілактичних закладах”, - йдеться у листі.

7 серпня з Хайфи до Одеси надійшла офіційна відповідь. „Вдячний за пропозицію. На жаль, відправити групу молодих людей за кордон найближчим часом неможливо... З метою дотримання безпеки, Міністерство освіти не дозволяє від’їзд будь-яких делегацій”.
XS
SM
MD
LG