Доступність посилання

ТОП новини

Уряди Ізраїлю і Лівану схвалили резолюцію Ради Безпеки ООН, котра покликана покласти край воєнному протистоянню


Петро Кагуй Прага, 14 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні о восьмій годині ранку має вступити в силу перемир’я між ізраїльським військом і ліванським угрупованням «Хезболла».


Після офіційно проголошеного перемир’я, до Лівану скерують 15 тисяч миротворців ООН. Вони допомагатимуть ліванським урядовим військам контролювати південь Лівану, після виведення звідти ізраїльських підрозділів.

Водночас Рада Безпеки ООН у своїй резолюції вимагає від ліванського угруповання припинити напади на ізраїльську територію.

Цей документ ще у суботу схвалив уряд Лівану, до якого входять і представники угруповання «Хезболла».

А вже вчора резолюцію Ради Безпеки ООН підтримали 24 ізраїльські міністри і лише один – утримався. Щоправда міністр закордонних справ Ізраїлю Ціпі Лівні попередила, що ізраїльська армія покидатиме територію південного Лівану лише тоді, коли там розміщуватимуть міжнародних миротворців і підрозділи урядового війська Лівану, не раніше!

Тим часом, світова спільнота продовжує коментувати умови очікуваного ізраїльсько-ліванського перемир’я, визначені резолюцією Ради Безпеки ООН

Глава Католицької церкви Бенедикт Шістнадцятий заявив:

«Останні події принесли нам надію на закінчення конфлікту і на те, що населенню нададуть швидку і ефективну гуманітарну допомогу. Усі сподіваються, що мир врешті візьме гору над насильством і війною».

А ще раніше Сполучені Штати, Євросоюз та низка інших країн, у тому числі й Україна, привітали резолюцію Ради Безпеки ООН.

Тим часом міністр фінансів Лівану Джихад Азур, виступаючи в неділю у Бейруті, наголосив, що в результаті бойових дій країні завдано величезних збитків.

«Ми сподіваємося, що світова спільнота надасть Лівану гуманітарну і фінансову допомогу. Деякі країни, скажімо Саудівська Аравія і Кувейт, це вже роблять. Ми хочемо сподіватися, що й інші держави візьмуть у цьому участь. Ліквідація наслідків цієї війни є – предметом відповідальності міжнародного співтовариства, про що сказано у резолюції 1701 Ради Безпеки ООН», – заявив міністр фінансів Лівану.
XS
SM
MD
LG