Доступність посилання

ТОП новини

Пандемію СНІДу зупинять жінки


Таку думку засновник компанії “Майкрософт”, керівник фонду з боротьби зі СНІДом Білл Гейтс висловив під час церемонії відкриття 16-ї міжнародної конференції з проблем СНІДу у канадському місті Торонто

Таку думку висловив засновник компанії “Microsoft”, керівник фонду з боротьби зі СНІДом Білл Гейтс під час церемонії відкриття 16-ї міжнародної конференції з проблем СНІДу у канадському місті Торонто.

За його словами, можна уникнути поширення хвороби, якщо розповсюдити серед жінок, переважно у бідних країнах, креми, гелі або пігулки, які не дозволять їм заразитись ВІЛ.

Гейтс закликав дослідників, активістів та уряди світових держав працювати над розробкою таких засобів.

Наприкінці червня колишній керівник “Microsoft” заснував власну благодійну організацію “Фонд Біла та Мелінди Гейтс”, що опікується пошуком шляхів лікування найсерйозніших хвороб сучасності.

Делегацію від України на конференції представлятимуть урядовці, представники громадськості та ВІЛ-позитивні українці.

Координатор проектів делегації Костянтин Рижков повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода:

“Ми будемо проводити дискусійну секцію, на якій провідні фахівці з Європи та інших країн (регіонів) світу будуть обговорювати проблеми епідемії ВІЛ – СНІД, доступи до лікування та перепон, які існують на шляху до універсального доступу до лікування. Саме і будемо обговорювати аспекти, які заважають протидіяти епідемії СНІДу у нашому регіоні”.
XS
SM
MD
LG